Nemrut Kayak Tesisi Kışa Hazır

Nemrut Kayak Tesisi Kışa Hazır : Bitlis’in Tatvan ilçesindeki bulunan Nemrut Kayak Merkezi, yapımı tamamlanan 3 pistin yanı sıra yolların sıcak asfaltla kaplanmasıyla bu yıl kışa hazır hale getirildi.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki bulunan Nemrut Kayak Merkezi, yapımı tamamlanan 3 pistin yanı sıra yolların sıcak asfaltla kaplanmasıyla bu yıl kışa hazır hale getirildi.

Konumu itibarıyla Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü arasında bulunan kayak merkezi, yeni pistleriyle daha kullanışlı hale getirilerek, kayak sporuna gönül verenlere eşsiz manzarayla kayak imkanı sunuyor. İlk olarak 2004 yılında İl Özel İdaresi tarafından hizmete açılan Nemrut Kayak Tesisi, daha sonra özel teşebbüsler tarafından işletilmeye başlandı. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki pisti ve yeni yapılan pistlerle beraber kayak severlere hizmet verecek olan Nemrut Kayak Tesisi; gerek yolları, gerek tesisin bakım ve onarımları, gerek oteli ve gerekse kafeteryası ile her anlamda kışa hazır durumda. İşletme sahibi Abdülllatif Kocakaplan, tesiste her şeyin tamam olduğunu ve tek eksikliklerinin kar olduğunu ifade ederek, bu yıl tüm kayak severleri hiçbir sıkıntı yaşamadan misafir edebileceklerini söyledi. Kocakaplan, “Bu seneki yapılan yeni çalışmalardan sonra tesisimiz kayak severlerin hizmetine açılmak için hazır durumdadır. Şu anda sadece karın yağması eksik. Kar yağdığı zaman kayak severleri ağırlayabilecek kapasiteye sahibiz. Bu sene yeni yapılan yol çalışmalarından sonra kayak severlerin ulaşımı ile ilgili rahatlıkla tesise çıkmalarında herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Çünkü tesisimizin yolu Tatvan girişinden piste kadar sıcak asfaltla kaplandı. Tesisimizin bakımlarıyla birlikte yeni yapılan pist çalışmalarımızın hepsini bitirdik. Şu anda hiçbir eksikliğimiz yok. Teleferiklerin bakımları da yapıldı. Şu an itibari ile herhangi bir sıkıntımız yok gibi görünüyor. Sadece sıkıntımız karın yağmamasıdır. Kar yağdıktan sonra bir sıkıntımız kalmayacaktır. İnşallah bu sene tüm kayak severleri tesisimize bekliyoruz” dedi.