Nemrut’ta Kayak Sezonu Açıldı

Nemrut’ta Kayak Sezonu Açıldı :Bitlis’in TatVan ilçesinde uzun bir aradan sonra yağan kar yağışıyla birlikte kayak sezonu açıldı.Bu hafta sonu itibariyle kayak sezonunun startının verilmesiyle kayak severler Nemrut Kayak Merkezi’ne akın etti. Son günlerdeki kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının yeterli olması sonrası Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Tesisleri’nde de sezon açıldı. Pist uzunluğu ve manzarasıyla kayakçıların gözdesi olan tesislere, açılışın ilk gününde vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Açılışın ilk gününde piste çıkan amatör kayakçılar usta kayakçılara taş çıkartırken, çocuklar ise kendilerince geliştirdikleri yöntemlerle kaymanın keyfini yaşadı.

Bu hafta sonu itibariyle Nemrut’ta kayak sezonunun açıldığını belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “İlk gün olmasına rağmen kayak severler büyük ilgi gösterdi. Nemrut Kayak Merkezimiz gerek alanı ve gerekse manzarası bakımından Türkiye’deki sayılı kayak pistlerinin başında geliyor. Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen ve Van Gölü manzarasına karşı kayak yapmak isteyen herkesi kayak merkezimize bekliyoruz” dedi.

Nemrut Kayak Tesisi hakkında bilgi veren tesis işletmecisi Abdulmenaf Kocakaplan ise, tesise gelen vatandaşların 2 bin 550 metrelik alana sahip kayak pistinde kaymanın tadını çıkarırken, teleferikle de Nemrut’un doğal güzelliklerini görme fırsatı bulabileceklerini söyledi. Tesisin kent merkezine olan 532 metrelik kot farklıyla da vatandaşlara konaklama imkanı sunduklarını anlatan Kocakaplan, bu sene kayak pistinde yenileme çalışması yapıldığını belirterek, herkesi Nemrut Kayak Merkezi’nde kayak yapmaya davet etti.

Nemrut Kayak Merkezi’ne kayak yapmaya gelen vatandaşlar ise, kayak sezonunun açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.