Öğrenciler kayak pistini temizledi

Öğrenciler kayak pistini temizledi :Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bir köy okulunun öğrencileri, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki bir pistte temizlik çalışması yaptı
Sarıkamış ilçesinde bir köy okulunun öğrencileri, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle Türkiye’nin önemli kış merkezlerinden olan Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin pistlerinde temizlik çalışması yaptı.

Topluma hizmet çalışması kapsamında hayata geçirilen “Alisofu Turizme Sahip Çıkıyor” adlı proje kapsamında Alisofu Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencileri, pistlerdeki taş ve yabani otları temizledi.

Proje koordinatörü ve okul müdürü Özgür Gökcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle öğrencilerde hem çevre bilinci oluşturmayı hem de turizme katkı sağlayarak kayak merkezini güzelleştirmek istediklerini söyledi.

Gökcan, 4 nolu pistte temizlik çalışmasına katkıda bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Öğrencilerimizle birlikte telesiyejle 2 bin 634 rakımlı tepeye çıktık. Buradan aşağıya kadar yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki pisti taşlardan arındırdık, yabani otları temizledik. Pistimiz pırıl pırıl oldu. Kayak sezonunda yerli ve yabancı turistler az kar yağdığında bile temiz zeminde rahatlıkla kayak yapabilsin. Projemize destek veren Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sarıkamış Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu tür sosyal projelerimiz devam edecek.”

Öğrenciler pisti temizlendikten sonra kayak merkezinde piknik yaptı.