Ordu Boztepe teleferik hattı turist sayısını arttırdı

Ordu Boztepe teleferik hattı turist sayısını arttırdı :Karadeniz’in gözde mekanlarından Ordu Boztepe’ye çıkan yerli ve yabancı turistler, şehri ve Karadeniz’i kuş bakışı izlemenin keyfini yaşıyor.

Denizden yaklaşık 450 metre yüksekliğindeki Boztepe, her yıl binlerce turistin uğrak yerlerinin başında geliyor. Birçok ilden turların da düzenlendiği Boztepe’de belediye tarafından yaklaşık iki yıl önce inşa edilen teleferik hattı, turistlerin ilgisini adeta ikiye katladı.

Boztepe tesis işletmecilerinden Necat Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonu açtıklarını belirterek, nisan ayıyla Boztepe’ye gelen turist sayısında artış yaşandığını belirtti.

Türkiye’nin her tarafından Boztepe’ye gelen yerli turist sayısında her geçen yıl artış yaşandığını ifade eden Avcı, “Boztepe Karadeniz’in yeni gözde yerlerinden birisi artık. Manzarası, havası ve teleferiğiyle Boztepe’ye ilgi oldukça fazla. Buraya çıkan insanlar özellikle manzara karşısında büyüleniyor. Turistler hem yeşilliği hem de denizi aynı anda izlemenin keyfini yaşıyor” dedi.

Avcı, teleferik hattının kurulmasıyla Boztepe’ye çıkan turistlerin sayısının katlandığını sözlerine ekledi.

İşletmecilerden Şehrinaz Çiçek de bu seneki hedeflerinin gelecek sezona oranla daha fazla turist çekmek olduğunu belirtti.

Turistlerin bu sene daha erken gelmeye başladığını anlatan Çiçek, “Geçtiğimiz sezon yetkililerden aldığımız bilgilere göre buraya gelen yerli ve yabancı turist sayısı 1,5 milyonu aşmıştı. Bu sezon bu rakamın en az 2,5 milyon olmasını bekliyoruz. Biz ürünlerimizde stoklarımızı tamamladık. Havalar da güzel giderse çok güzel bir sezonun bizi beklediğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

– Turistler peştamal ve yöresel ev maketi alıyor

Bu sezon da Arap turistlerin ilgisini beklediklerini dile getiren Çiçek, “Özellikle teleferik hattının kurulmasından sonra buraya ilginin daha fazla arttığını gördük” diye konuştu.

Çiçek, gurbetten gelen turistlerin ağırlıklı olarak yöre halkının sıkça kullandığı peştamal ve yöresel evlerin maketini tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Tuzla’dan gelen Filiz Ak ise ilk defa Boztepe’ye çıktığını belirterek, “Bugün ‘iyi ki gelmişim’ diyorum. Bu kadar güzel manzara beklemiyordum. Gurbetteki bütün Orduluların Boztepe’ye yılda en az bir defa çıkmasını isterim. Bence Boztepe Karadeniz’in en güzel yerlerinden birisi. Çok memnun kaldık” dedi.

Yeliz Palavar’da Boztepe’nin bir doğa harikası olduğunu anlatarak, herkese Boztepe’ye çıkarak denizi ve Ordu’yu kuş bakışı izlemesini tavsiye etti.