Ordu Boztepe teleferik ‘te yolcu bereketi

Ordu Boztepe teleferik ‘te yolcu bereketi :Ordu’da bulunan 510 rakımlı Boztepe’ye ulaşımı sağlayan teleferik, 3 yılda 2 milyon 150 bin yolcu taşıdı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, teleferiğin kent turizmine büyük katkı sağladığını söyledi.

Ordu’da kent merkezinden ‘Kentin seyir terası’ konumundaki 510 rakımlı Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun tarafından 3 yıl önce 9 milyon TL maaliyetle kurulan teleferik yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yılda ortalama 260 bin yerli, 18 bin yabancı turistin geldiği kentte teleferiğin turizme büyük katkı sağladığına dikkat çeken geleceğe dönük gelişim ve kalkınma hedeflerini turizm üzerine kurmaya çalışan kentte bu noktada kamu ve özel sektörün turizm üzerine yaptığı ve hayata geçecek projeler ile hızlı bir ivme yakalamaya başladığını vurguladı.

Gelecekte Ordu’nun Karadeniz bölgesinde hem doğal hem de sosyal yapısı ile turizmin cazibe merkezlerinden biri olacağını, teleferiğin de bunda büyük rol oynadığını kaydeden Başkan Yılmaz, şöyle dedi:

“Eşsiz güzelliklere sahip yaylalarımızdan, binlerce yıllı hikayeleri ile gizemlerini hala koruyan tarihi değerlerimize kadar her noktada çalışmalar devam etmektedir. Bilinen tek bir gerçek var ki; bu değerleri turiste gösterebilmenin ve bu yolla da turizm ekonomisinin Ordu üzerinde etkili olabilmesinin tek yolu farklı bir il olma iddianızı ortaya koyabildiğiniz ciddi yatırımlarla olabilir. Cazibeyi artırıcı her yatırım bu ilin turizmini ve bu yolla da ekonomik büyümesini tetikleyecektir.”

Milletvekili olduğu dönemde Ordu’ya kurulan teleferiğe şahsen destek verdiğini de vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, şöyle devam etti:

“Milletvekilliği dönemimde destek verdiğim teleferik yatırımı, her ne kadar güzergahı ve kalkış-iniş noktaları konusunda tartışmalara açık olsa da Boztepe’nin gelişimi ve bu değerimizi ön plana çıkarma noktasında etkili olmaktadır. İlimizin lokal ya da genel ulaşım sorunlarının ortadan kalktığı her bölgesine, her noktasına rahatlıkla erişilebildiği anda bilinmelidir ki, bahsettiğim turizm değerlerimiz görücüye çıkacak ve yoğun ilgi görecektir. Yapımı devam eden havalimanı, çevre yolu, dere yolu, yeşil hat gibi ulaşımla ilgili birçok yatırımın tamamlanması ve hayata geçmesi ile birlikte, il ve yurt dışından ilimize gelmeyi düşünenler için kapılar sonuna kadar açılacak, böylece ilimize gelen misafirlerimiz tüm doğal güzelliklerimize erişebilme fırsatı yakalamış olacaklardır.”