Paladöken Kayak Merkezi İranlı turistlerin akınına uğradı

Paladöken Kayak Merkezi İranlı turistlerin akınına uğradı :İRANLI turistler 14 günlük nevruz tatili için Paladöken Kayak Merkezi’ne akın edince otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Otel yönetimleri, nevruz turizmi nedeniyle İranlı turistlere özel eğlence ve etkinlikler hazırladı. Çoğunluğu gençlerden oluşan İranlı turistler, gündüz kayak yaptı, 21 Mart gecesi de kayak pistinde yakılan nevruz ateşi üzerinden atlayıp niyet tuttu.

İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinden Palandöken’e gelen yaklaşık 500 turist, nevruzu büyük bir coşku ile kutladı. Gündüz kayak yapan, geceleri de sabahın ilk ışıklarına kadar diskolarda eğlenen İranlı turistler, ateşin üzerinden atlayarak nevruzun tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi dileğinde bulundu. Her yıl nevruzu komşu ülke olan Türkiye’deki Palandöken Kayak Merkezi’ne gelerek kutladıklarını anlatan İranlılar, bahar gelmesine rağmen Erzurum’da karın erimemesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Türkiye’nin cennet bir ülke olduğunu belirten İranlı Leyla Fuladi, “Yazın Antalya’ya kışın da Palandöken’e geliyoruz. Her nevruz olduğu gibi bu yıl da ailemle birlikte Erzurum’a geldik. Palandöken’de İranlılardan başka turist olmadığı için kendimizi yabancı gibi görmüyoruz” dedi.

Palandöken’e yaklaşık 200 vatandaşını getirdiğini belirten İranlı turizmci Hamit Çarkçı, “Nevruz bayramında Palandöken’i tercih etmemizin en büyük nedeni İran’ın Türkiye’ye çok yakın olması. Ayrıca mart ayında kayak sezonu devam ediyor. Nevruz gecesi İran’da yüzyıllardır kutlanan bayramının en önemli simgesi olan ‘S’ harfiyle başlayan 7 yiyeceği ile yeni yıl boyunca bereket ve uğur getireceğine inandığımız kırmızı balığın konulduğu ‘Haft Sin’ sofrasını kurduk” diye konuştu.

Mart ayının sonlarında İranlı turistlerin Palandöken’i şenlendirdiğine dikkat çeken Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol ise “Palandöken’i dolduran İranlılar şehir ekonomisine de önemli katkıda bulunuyor. Şehir merkezindeki her üç otomobilden biri İranlı. Nevruz bayramında İranlılar gündüz kayak yapıyor gece de gönüllerince eğleniyorlar. Nisan ayının sonuna kadar sezon devam edecek; kayağa doyamanyanları bekliyoruz” dedi.