Palandöken Kayak Merkezi ‘nin özelleştirilmesinde sonm dönemeç

Palandöken Kayak Merkezi ‘nin özelleştirilmesinde sonm dönemeç :Özelleştirme İdaresi tarafından özelleştirilmesine karar verilen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri, prosedür gereği önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ardından bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredileceği bildirildi.

Özelleştirme kapsamında olan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’yle ilgili sürpriz gelişme yaşandı. Ankara’da geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yapılan zirvede kayak merkezlerinin önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’na daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devrine karar verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilme kapsamına alınan kayak merkezlerine talip olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki girişimlerini sürdürüyor. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın da destek verdiği Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusuyla ilgili Ankara’da toplantı yapıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Genel Sekreter Necip Fazıl Kiskalı ile yönetim kurulu üyesi Fuat Kulaçoğlu, Ankara’da kayak merkezlerinin durumunu masaya yatırdı.

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ankara’daki zirvede talebini bir kez de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e aktardı. Yapılan görüşme sonunda tesislerin özelleştirmesinden vazgeçilerek belediyeye devri konusu görüşüldü.
Devir işlerinin hızlanması için İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile biraya gelen heyet, Ankara’dan eli dolu döndü. Bürokratik işlemlerin bu sezona yetişebilmesi nedeniyle kayak merkezleri prosedür gereği önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesine devredilecek.

Daha önceki tüm ödenekler kullanıma sunulacak.
Özelleştirme İdaresi’nin kullanılması için üç ayrı şekilde Kalkınma Bakanlığından çıkarılan ödenekler de Erzurum Büyükşehir Belediyesinin kullanımına sunulacak. Maliye Bakanlığını imzalaması gereken kararın önümüzdeki hafta gerçekleşeceği bildirildi. Bu kaynak öncelikli olarak mekanik tesislerin bakamı için kullanılacak.