Palandöken Kayak Merkezi ve Tesisler Büyükşehire Devrediliyor

Palandöken Kayak Merkezi ve Tesisler Büyükşehire Devrediliyor :2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’ndan sonra adeta ortada kalan ve geçen yıl da Özelleştirme İdaresi’ne devredilen Palandöken Kayak Merkezi’nin geleceği belli olmaya başladı.

Halen Özelleştirme kapsamında olan Palandöken, Kandilli ve Konaklı’daki kış sporları tesisleri, artık Büyükşehir Belediyesi’nin olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 30 Mart 2014’ten beri, Erzurum’un çehresini değiştirmeye yönelik ciddi adımlar atan Başkan Sekmen, son hamlesini kayak merkezleri üzerine yaptı.

ERDOĞAN YEŞİL IŞIK YAKTI

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bu konuyu görüşen Başkan Sekmen, “Büyükşehir Belediyesi olarak kayak merkezlerine talibiz” dedi. Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini ifade eden kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sekmen’e, “Peki belediye olarak bu tesisleri işletmeye hazır mısınız?” diye sorduğunu aktardı.

KAYSERİ MODELİ ÖRNEK ALINACAK

Tıpkı Kayseri Erciyes örneğinde olduğu gibi Erzurum’da da büyükşehir belediyesi, kayak merkezlerini işletmeye yetkili kılınmış olacak. Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu öneriye son derece sıcak baktığını bildiren kaynaklar, önümüzdeki günlerden itibaren sürecin çok daha hızlanacağını ve Özelleştirme İdaresi’nin tüm tesis ve merkezleri Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceğini söyledi.

TESİSLER ARTIK ATIL KALMAYACAK

2011’de yapılan uluslararası oyunlar nedeniyle, hükümet Erzurum’a kayak ve kış sporları alanında 600 milyon lira tutarında tesisler yapmış ve Palandöken’i dünya ölçeğinde kış sporları ve turizm merkezi haline getirmişti. Zaman içinde atıl duruma geçen bu tesislerin yeniden aktif hale getirilmesi için çaba harcayan hükümet, Özelleştirme İdaresi üzerinden tesislerde iyileştirme çalışması yürütüyor.

SEKMEN: ERZURUM’UN GELECEĞİ ÇOK PARLAK

Erzurum’un sahip olduğu potansiyel açısından çok ciddi bir değere işaret ettiğini söylen Başkan Sekmen, “Sadece kayakla veya kış turizmiyle değil, bir çok alanda son derece ciddi projelerimiz var. İnşallah Erzurum üç beş yıl içinde büyük hamle yapmış bir kentimiz olacaktır. Sanayi alanında, turizmde, eğitim ve sağlıkta herkesin gıpta ile bakacağı adımlar atacağız. Bunların bir kısmı zaten start almış durumda. Erzurum layık olduğu yere mutlaka erişecek ve insanımız burada yaşamaktan mutlu olacak. Bunların hayal olmadığını Allah izin verirse herkes görecek. Erzurum’un geleceği çok parlak” dedi.