Palandöken Kayak Merkezinde Kuzu Ziyafeti

Palandöken Kayak Merkezinde Kuzu Ziyafeti :POLAT Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, İstanbul’dan Erzurum’a getirdiği konuklarına Palandöken’in zirvesinde kuzu çevirdi….

Palandöken Kayak Merkezi’nde 1993 yılından beri faaliyet gösteren Polat Renaissance, yeni sezona 5 milyon liralık yatırımla gölet, suni karlama sistemi, yeni ve ışıklandırılmış pistlerle girdi. Ek tesislerin açılış töreni için İstanbul’dan birlikte geldiği konuklarını Polat Renaissance Otel’de ağırlayan ibrahim Polat, deniz seviyesinden 2 bin 700 metrede bulunan Polat- 3 Cafenin önünde bir de kuzu çevirdi. Aşçıların önce haşlayıp daha sonra odun ateşinde çevirdiği kuzuyu yiyen davetliler, daha sonra kayak yapıp kar motosikleti ile Palandöken’i gezdi. İbrahim Polat’ın unutulmaz bir misafirperverlik gösterdiğini söyleyen davetliler, Palandöken’de rüya gibi bir tatil yaptıklarını söyledi.

Kuraklık olsa bile yapay kar sistemi sayesinde Palandöken’e kar yağdırdıklarını ifade eden Erzurumlu İbrahim Polat, “Palandöken muhteşem bir yer. Böylesine güzel bir mekanda davetlilere kuzu ikram ettik. Afiyet olsun. Tek isteğim memleketimizde huzur olsun, gerisi önemli değil. 20 yıl önce geldiğimiz bu dağlara milyonlarca lira harcayarak tesisler yaptık ve herkesin hizmetine açtık. Helali hoş olsun. Tek isteğim otel sayısının hızla artması. Kar yağmadığı zaman turizme ‘balta vurulmasın’ diye pistlerin tamamını suni kar yapma sistemi ile donattık. Kar yağsın ya da yağmasın her yıl Aralık ayında kayak sezonu başlayacak ve Nisan’da sona erecek. Pistleri ışıklandırdık, gün boyu kayağa doymayan gece de kayak yapabilecek” diye konuştu.