Palandöken Kayak Merkezine Kar Dopingi

Palandöken Kayak Merkezine Kar Dopingi :Doğu Anadolu Bölgesi’nde nisan ayında etkili olan kar yağışı, özellikle Palandöken Kayak Merkezi’nde kış turizmine doping etkisi yaptı.

Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken’de, kayak sezonu ilk kez bu ayın sonuna kadar uzatıldı.
Türkiye’de ilk kayak sezonunu açan ve kış boyunca Polonya, Rusya, Moskova, Amerika, İran, Belarus gibi çok sayıda ülkeden turisti ağırlayan Palandöken’de, kayak keyfi halen devam ediyor.
Kentte her yıl mart ayı sonuna göre program yapan işletme sahipleri, kayak sezonunu kapatmaya hazırlanırken kar sürpriziyle karşılaştı.
Kar kalınlığının Palandöken’de 58, Konaklı’da 89 santimetreye ulaşması üzerine, işletme sahipleri kayak turizmi için yeniden rezervasyon almaya başladı.

Bütün pist ve liftlerin açık olduğu kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranları da yüzde 100’e ulaştı. Kayağa, yurt dışının yanı sıra iç pazardan da yoğun talep var.
Baharda gelen kar yağışını fırsata çevirmek isteyen işletme sahipleri, yeni kampanyalar düzenleyerek bunu en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyor.
Dedeman Ski Resord Oteli’nin Genel Müdürü Mehmet Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonu kapatmaya hazırlanırken kar sürpriziyle karşılaştıklarını belirterek, kayağa ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Kış boyunca dolu dolu bir sezon geçirdiklerini ifade eden Varol, şunları kaydetti:
“Türkiye’de sadece Palandöken’de kar sıkıntısı yaşanmadı. Aslında enterasan bişi. İnsanlar güneyde denize girmeye başladı.

Havalar epey ısındı. Çoğu ilde sıcaklık mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Hatta bazı misafirlerimiz güneyde hafta içi denize girip hafta sonu buraya kayak yapmaya geliyor. Tabii güzel bir şey. Baharda kayak için yoğun talep var. Kayak sezonunu nisan sonuna kadar uzattık. İlk defa Erzurum’da kayak sezonu bu ayın sonuna kadar devam edecek.”
“Kar Palandöken’de konaklıyor” şeklinde kampanyalar başlattıklarını vurgulayan Varol, “Moskova ve İran’dan yeni rezervasyonlar alıyoruz. Biz normalde sezonu kapatmaya hazırlanıyorduk. Çünkü mart ayı sonuna doğru erimeler başlamıştı, pistler bozuluyordu. Ama nisan ayı başında müthiş bir kar yağışı oldu. Biz sezon kapanışını erteledik. Tekrar kayakseverlere hizmet etmek için otelimiz açık” diye konuştu.

– “Yoğun kar yağışı, yeniden sezon açtırdı”
Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal da kar yağışı nedeniyle programlarını değiştirmek zorunda kaldıklarına dikkati çekerek, “Açıkçası biz sezonu kapatıyorduk. Hatta kayak için rezervasyon almıyorduk. Ancak yoğun kar yağışı, yeniden sezon açtırdı” dedi.

Nisanda kayak yapmanın ayrıcalık olduğunun altını çizen Baykal, “Müthiş bir imkan. Türkiye’de şu an sadece Palandöken’de kayak yapılabiliyor. Pistlere yoğun ilgi var. Aslında bu mevsimde kayak, kıştan daha zevkli. Otelimiz yüzde 100 dolu” ifadelerini kullandı.
Xanadu Snow White Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca da pistlerde çeşitli müsabakaların ve kayak keyfinin devam ettiğini bildirerek, nisanda yağan kar nedeniyle kayak sezonunu uzattıklarını ifade etti.

Yerli ve yabancı turistlerin pistlerde güzel vakit geçirdiğini anlatan Akca, “Aslında kar yağışı meteoroloji tahminlerinde de yoktu. Sürpriz oldu. Pistlerde kar kalınlığı istenilen seviyede” dedi.

-İzmir’den Erzurum’a kayak için geldiler
Kayak için İzmir’den gelen Dilek Türkoğlu, “Biz yerimizi daha önceden ayarlamıştık. Geçen hafta kar olmadığını ve kapalı olduklarını söylemişlerdi. Şansımıza kar var ve kayıyoruz. İzmir’de hava ısınmıştı. Türkiye’nin en önemli kayak merkezinde, nisanda kayak yapmak çok güzel” diye konuştu.

Cüneyt Türkoğlu da uçak seferlerinin daha sık olması gerektiğini vurgulayarak, “Cuma akşamı gelip, pazar akşamı dönmek istiyoruz. Biz daha önce Kayseri’ye de gittik ama burası çok daha güzel. İzmir’de denize girmiştik, burada kayak yapıyoruz” şeklinde konuştu.