Palandökende 3 saat boyunca telesiyejde asılı kaldılar

Palandökende 3 saat boyunca telesiyejde asılı kaldılar :Palandöken’de telesiyej arızalanınca 3 saat boyunca havada asılı kurtarılmayı beklediler.

Palandöken’de arızalanan telesiyejde mahsur kalan kayakçılar, halatlarla indirildi. Telesiyejde yaklaşık 3 saat asılı kalanlardan bazıları tepki gösterirken, bazıları da bu tür olayların olabileceğini belirtti. Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelin telesiyeji, kayak pistinin en yoğun olduğu saat 15.00’da arızalandı. Telesiyejde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 26 kayakçı, metrelerce yüksekte mahsur kaldı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü saatlerde teknik görevliler telesiyejdeki arızayı gidermek için seferber oldu. Görevliler direklere çıkıp arızayı gidermeye çalışırken, mahsur kalanlara, “Telaşa kapılmayın. Sizleri kısa sürede kurtaracağız” denilerek moral verildi. Ancak arıza giderilemeyince telesiyejde mahsur kalanlar otellerin kurtarma ekipleri tarafından halatlarla tek tek aşağı indirildi. Aşağı inen kayakçılar derin bir oh çekerken kendilerini bekleyen yakınları tarafından alkışlandı.Olaya tepki gösterenlerden İlke Şensoy, “Ailece tatile geldik. Teknik arıza nedeniyle çocuklar telesiyejde kaldı. Kurtarma çalışması bize göre son derece ilkel bir sistemle yapıldı.

Yaşanan bu 3 saatlik olay bize tatilin zevkini unutturdu” dedi. Görevliler tarafından halatlarla aşağı indirilen bazı Ruslar ise arkadaşları ile gülme krizine girdi. Kendileri için unutulmayacak bir anı olduğunu söyleyen Ruslar, “Adrenalin dolu bir 3 saat geçirdik. Bizim için unutulmaz bir heyecan oldu” diye konuştu.Otel yetkilileri olayda her hangi bir yaralanma olmadığını belirterek, “Tesiste teknik arıza oldu. Hem kendi kurtarma ekibimiz hem de diğer otellerden gelen 20 kişilik profesyonel ekip lifte kalanları tek tek aşağı indirdi. Bazı kayakçılar soğuktan etkilendi. Çok şükür kimsenin burnu dahi kanamadı” dedi.