Palandökende atlı cirit gösterisi

Palandökende atlı cirit gösterisi : Erzurum’da Şengel Atlı Spor Kulübü tarafından, Palandöken Kayak Merkezi’nde kar üzerinde cirit gösterisi yapıldı.

Kar kalınlığı 58 santimetreye ulaşan Palandöken’deki Acemi Pisti’nde toplanan 10 atlı sporcu, gösteri gerçekleştirdi. Kar üzerinde hızla koşan atlarla cirit atmaya çalışan sporcular, zaman zaman zeminden dolayı zorlandı. Bazen de atılan cirit kar içerisinde kayboldu, sporcular cirit aradı.

Şengel Atlı Spor Kulübü 2. Başkanı Eyüp Yaşar Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar üzerinde gösteri yaptıklarını belirterek, kışın cirit oynamanın daha zevkli olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Kar üzerinde cirit oynamak daha iyi. Çünkü düşerseniz, bir şey olmaz. Zaten atalarımız yazdan çok kışın oynarmış ciriti. Biz de onlardan devraldık ve devam ettiriyoruz. Atarsın ciriti, karın içine düşer, kaybolur. Bazen karın arasında cirit ararız” dedi.

Sporculardan Yalçın Aksaray da 18 yıldır cirit oynadığını anlatarak, “Yaz kış demeden her mevsimde oynuyoruz. Her yaştan sporcumuz, seyircimiz bulunuyor. Bu sporun daha ileriye gitmesi ve yetkililerin sahip çıkması gerekiyor. Çünkü ata bakmak gerçekten zor. Kendi imkanlarıyla atına bakıp, bu sporu yapmaya çalışanlar var. Atın bakımı zor, masrafı çoktur” diye konuştu.

Alperen Algan ise 14 yaşında olmasına rağmen cirit sporuyla uğraştığını vurgulayarak, “Cirit güzel bir spor. Zevkle oynuyoruz. Ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Hedefim ata sporunu devam ettirerek, daha ileriye taşımak” ifadelerini kullandı.