Palandökende Gece Kızağı Yarışması (Video)

Palandökende Gece Kızağı Yarışması :Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken’de düzenlenen kızak yarışında, 150 üniversite öğrencisi dereceye girebilmek için mücadele etti.

Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen “gece kızağı” yarışlarında, üniversite öğrencileri dereceye girebilmek için ter döktü.

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve gece kayağı için aydınlatması bulunan Palandöken’de kızak yarışları düzenlendi.

Toplam dört etapta yapılan yarışlara, Atatürk Üniversitesindeki çeşitli fakültelerde eğitim gören 150 öğrenci katıldı. Öğrenciler, telesiyejle yarış yapılacak pistin başlama noktasına götürüldü.

Burada, kayak hocalarından yarışmada dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi alan öğrenciler, bir kilometre uzunluğundaki pisti kayarak, birincilik için mücadele etti.

Öğrencilerin, hava sıcaklığı sıfırın altında 5 derece olan pistlerde düşe kalka kızak kayması ilginç görüntü oluştu.

Yarışmayı organize eden Berke Dikmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk Üniversitesinin Palandöken’deki etkinliklerini artırmak için gece kızağı yarışması düzenlediklerini belirterek, etkinliğe katılımın yüksek düzeyde olduğunu söyledi.

Gece kayağından sonra gece kızağına da start verdiklerini anlatan Dikmen, “Palandöken’de ilk kez gece kızağı yapıyoruz. Çok eğlenceli oldu. Yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Bu müsabaka için üniversitedeki kulüplerden destek aldık. Bize bazı kolaylıklar sağladılar. Gece kayağından sonra Türkiye’de ilk kez gece kızağı yarışmasını Palandöken’de yapıyoruz. Bunu ilk hayata geçiren kayak merkezi olduk” dedi.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Aysel Günel de ilk kez gece kızağı yaptığını vurgulayarak, “Çok eğlenceli bir ortam. Hem yarışıyoruz hem eğleniyoruz. Gece kızağı yarışında hedefim birinci olmak” diye konuştu.