Palandökende haftasonu kayak keyfi

Palandökende haftasonu kayak keyfi :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken’de aileler, sporcu ve kayak tutkunları, haftasonu kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Palandöken’de aileler, turist ve sporcular haftasonu kaymanın keygini sürdü.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve suni karlama sistemleri sayesinde, kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan merkezde, bazı oteller kayak sezonunu açtı.

Kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğu Palandöken’de, yurtiçi ile Rusya, Ukrayna ve Polonya’dan gelen turistler kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

Haftasonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, kayak merkezinde etkili olan sis ve pusa rağmen, beraberlerlerinde getirdikleri kızak ve kayak takımlarıyla kaymanın keyfini sürdü.

Kayak Mİlli Takımı eski antrenörü Erdinç Baysal, yaptığı açıklamada, Erzurum’un önemli bir kayak merkezi olduğunu ve bu mevsimde kayak yapmaktan keyif aldıklarını söyledi.

Baysal, “Bu hava şartlarında bu kadar karı bulunca yeterlidir diyoruz. İnşallah daha iyi şartlara ulaşacağız. Avrupa’nın birçok ülkesinde yarışlar iptal edildi. Şimdi Finlandiya ve Norveç gibi ülkelerde yarışlar yapılıyor. Daha çok insanın buraya gelmesi için herkesin daha gayretli olması gerekiyor. Böylelikle kayak tuizminin daha ileri gitmesini sağlayacağız” dedi.

Vatandaşlar ise kayak yaparak haftanın stresini atmaya çalıştıklarını ve aileleriyle gönüllerince eğlendiklerini dile getirdiler.