Palandökende Mayıs Ayında Kayak (Foto Galeri)

Palandökende Mayıs Ayında Kayak :BATI ve güney illerinde denize girilirken Erzurumlular hala Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Havaların ısınması ile birlikte kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden 3 bin 156 metre yükseklikteki Palandöken’e ilgi daha da arttı. Çeşitli meslek dallarından 8 kişilik grup, kış turizminin gözde kayak merkezi Palandöken’de farklı bir gün yaşadı. Mayıs ayının ilk haftasında 1 metreyi aşan karın bulunduğu Palandöken’in doruklarına otomobilleri ile çıkan kayakseverler, kayak ve snowboard yaptı. Palandöken’in yeşil ve beyaz renkleri arasında yaklaşık 1 saat tırmanarak Ejder doruğuna çıkan kayakseverler, yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki pistte kaymanın keyfini doyasıya çıkardı.

Kayak sezonunun 15 Nisan’da kapanmasından sonra her hafta sonu yine kaymaya devam ettiklerini belirten Cengiz Kaya, “Batıda kumsal ve deniz, Erzurum’da kayak ve kar. Muhteşem bir duygu. Kayağa doymayanları Palandöken’e bekliyoruz. Ejder Tepesine tırmanırken sağlık için en güzel yürüyüşü yapıyoruz. Biraz soluklandıktan sonra yakıcı güneşin altında muhteşem bir inişle karın keyfini doyasıya çıkarıyoruz” dedi.

Kayak malzemesi satıcısı Selim Alaftargil ise Mayıs ayında kayak yapmayı Palandöken’in ayrıcalığı olarak nitelendirdi. Selim Alaftargil, “Palandöken’de kayak sezonunu Babalar Günü ile kapatacağız. O güne kadar her hafta sonu Palandöken’deyiz. Kayağa doymayan herkesi bekliyoruz. Bu mevsimde kayak yapmak çok keyifli. Bu sevinç ve mutluluğu herkesin yaşamasını istiyoruz” diye konuştu.