Palandökende modern düzenlemeler

Palandökende modern düzenlemeler :Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, Palandöken Kayak Merkezi’nde yer alan mevcut tesislerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, “2014-2015 kış sezonunda Palandöken Kayak Merkezi’nde yer alan mevcut tesislerin de faaliyetlerine devam edebilmesi için yasal mevzuat çerçevesinde çalışmalara başlandı” dedi.

Kırşan, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret ederek, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletmelerinin kayak sezonu öncesi ve sonrası için yapılan çalışmalar hakkında Altıparmak’a bilgi verdi.

Erzurum’da ve Türkiye genelinde kayak sporunun gelişmesinde önemli katkılar sağlayan Erzurum Kayak Kulübü ile görüşmelerin sağlandığını belirten Kırşan, “2014-2015 kış sezonunda Palandöken Kayak Merkezi’nde yer alan mevcut tesislerin de faaliyetlerine devam edebilmesi için yasal mevzuat çerçevesinde çalışmalara başlandı” diye konuştu.

Liftlerin güvenli şekilde işletilebilmesi için gerekli bakımların yapıldığını ve güvenli olmayanların kapatıldığını dile getiren Kırşan, şunları kaydetti:

“Gondolun uluslararası standartlara uygun bir şekilde işletilebilmesi ve özellikle can güvenliğinin sağlanması için geniş kapsamlı ve büyük bir bakımdan geçmesi gerekmektedir. Söz konusu bakımda tüm gondol ekipmanları detaylı testlerden geçirilecek ve gerekli ekipmanlar yenilenecektir. Bu nedenle gondol için şart olan bakım onarım işine çok ciddi bir yatırım yapılacaktır. Gondolun bakım onarımı için gerekli alım süreci bütçe onayının ardından hemen başlatılmıştır. Gondolun bakım onarım çalışmaları devam ederken alternatif liftler kullanılarak gondol ile ulaşılabilen tüm pistlere ulaşım sağlanacaktır. Bakım onarım süreci sonunda yenilenecek ve modernize edilecek olan gondol güvenli bir şekilde Erzurum halkının kullanımına sunulacaktır.”