Palandökende nisan ayında kayak keyfi

Palandökende nisan ayında kayak keyfi :Türkiye’nin batı illerinde tatilciler denize girerken, Palandöken’de turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışının ardından Palandöken Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.

İran ve Azerbaycan’dan gelen yabancı turistlerle Türkiye’nin farklı illerinden gelen vatandaşlar, Palandöken’deki pistlerde kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı.

Bazı turistler de kar motorlarıyla Palandöken’de gezinti yaptı. Kentte nisan ayında etkili olan kar yağışı, Palandöken Kayak Merkezi’nde faaliyet gösteren otel işletme sahiplerinin de yüzünü güldürdü.

Bir otelin ön büro müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisan ayında olunmasına rağmen Türkiye’de sadece Erzurum’da kayak sezonun devam ettiğini belirterek, kar yağışının doluluk oranlarını olumlu etkilediğini söyledi.

Hafta sonu boyunca oteldeki doluluk oranının yüzde 100 olacağını ifade eden Baykal, “Yurt içinden yoğun talep var. Bizim programımıza göre nisanda kayak sezonunu kapatacaktık ancak kar yağışı gerçekleşti. Çevre ülkelerden misafirlerimiz var. Özellikle İran’da çok kalabalık misafirler var” dedi.

Turistlerin kayağın dışında kentteki tarihi ve turistik mekanları da gezdiğini belirten Baykal, “Son 3-4 sezondur nisan ayında kayak yapılmamıştı. Bu yıl bizim için sürpriz oldu. Yağmur yağmazsa kayak sezonu nisanın 15’ine kadar sürer” diye konuştu.

Pistlerde kayak yapanlardan Meryem Senem Yalçın da Adana’dan geldiğini, nisan ayında kayak yapmanın ayrıcalık olduğunu dile getirerek, “Buraya gelene kadar hiç kar görmemiştim. Eğleniyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Bu mevsimde kayak yapmak zevkli” ifadelerini kullandı.

Denizli’den gelen Özlem Cuma ise “Değişiklik oldu. Hiçbir spordan bu kadar zevk almamıştık. Arkadaşlarla kayak yapmak güzel” dedi.

Muğla’dan gelen Mehmet Hamdi Çetin, bahar mevsiminde kayak yapmanı keyfini yaşadıklarını vurgulayarak, “Nisan karına denk geldik. Güzel bir ortam. Çok güzel vakit geçiriyoruz. Eğlenceli bir spor. Arkadaşlarla görüşüyorum. Denize girdiklerini söylüyorlar. Biz burada kayak yapıyoruz. Nisan ayında kayak yapmak hoş bir duygu” şeklinde konuştu.

Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak sezonu 5 Aralık 2013’te açılmıştı.