Ramiye teleferik Habiblere metro

Ramiye teleferik Habiblere metro :Rami’den Miniatürk’e teleferik hattı kuruluyor, Topkapı-Habibler tramvayı metroya dönüşüyor, Şişhane-Mecidiyeköy arasına Havaray geliyor.

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği’nin davetlisi olarak dernek çalışanlarını ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, Rami bölgesi için iki müjdeyi dernek çalışanlarıyla paylaştı. Topbaş, “Buraya bir teleferik getiriyoruz. Buradan Vialand’a bir teleferik hattı yapacağız. Buradan da Miniatürk’e inecek bir teleferik hattı olacak. Topkapı – Habibler Tramvay Hattı’nı Metro Hattı’na dönüştürme proje çalışmalarına başladık” dedi. İstanbul’da hiçbir kula nasip olmayan ve iki dönemdir sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmenin büyük bir gurur olduğunu kaydeden Topbaş, “Bu yetkiyi bana güvenerek verdiniz, göreve geldiğim günden bu güne güveninize layık olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“Geçmiş yönetimleri eleştirmek için söylemiyorum, İstanbul’da plansız bir kentleşme yaşandı” diyen Başkan Kadir Topbaş, “Allah nasip etti iki üniversite bitirdim. Bu şehre hizmet edebileceğim bir çok alanda çalıştım. Bilgi ve birikimlerimi bu şehir için kullanma fırsatı buluyorum” ifadelerini kullandı.

“Bir müjde daha vermek istiyorum” açıklamasında bulunan Topbaş, “Buradaki projeyle eş zamanlı olarak ilerleyecek olan Şişhane Metrosu’ndan Mecidiyeköy Metrosu’na ‘Havaray Projesi’ni iki gün önce arkadaşlarımızla planlara işlemek üzere karar verdik” dedi.