Rize Teleferik Projesinde Son Durum Ne (Foto Galeri)

Rize Teleferik Projesinde Son Durum Ne :Rize sahilinden Dağbaşı mevkiine yapılması planlanan teleferik projesinde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Kamulaştırma çalışmaları kapsamında Paşakuyu Mahallesi’ndeki hak sahipleriyle anlaşmaya varılarak toplam 480 m2’lik alan kamulaştırıldı. Böylece toplamda kamulaştırılacak 30 dönümlük alanın 15 dönümünün kamulaştırması tamamlandı.

Projenin Rize’nin turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, mal sahipleriyle uzlaşma yoluna gidilerek gerekli işlemlerin yapılmaya devam ettiğini belirtti.

Teleferik projesini en kısa sürede gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Kasap, “Şu anda elimizde olan verilere göre 30 dönümlük alanın yaklaşık olarak 15 dönümü kamulaştırıldı. Vatandaşlarımızın görüşlerini dikkate alarak kalan kısmı da kamulaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Sorunların çözümünde uzlaşma ve orta yolu bulma yoluna gideceklerini belirten Kasap, “Başından beri ortaya koyulan “Güler yüzlü başkan” formatında vatandaşlarımız gerçekten bizi anladılar. Bu tür konularda gelip bizimle gerekli görüşmeleri yapmaya başladılar. Kendilerine sunmuş oldukları anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. En kısa zamanda işlemleri tamamlayıp projede inşaat aşamasına geçmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Teleferik projesinin Rize’yi tanıtma noktasında çok önemli bir yere sahip olacağını kaydeden Kasap, “Teleferik 1700 metre uzunluğunda olacaktır. Turizme olan katkısının yanında ulaşımı da kolaylaştıracak olan bir projedir. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 350 metre yüksekliğe çıkacaktır. Vatandaşlarımız gün içerisinde sahilimizi ve Rizemizin güzel manzarasını görme fırsatı bulacaklardır” ifadelerine yer verdi.