Saklıkent kayakçıları bekliyor

Saklıkent kayakçıları bekliyor :ANTALYA kent merkezinden 47 kilometre uzaklıkta, 1900 metre yükseklikteki kayak merkezi Saklıkent’in zirvesini oluşturan 2 bin 500 metre yükseklikteki Bakırlıtepe’ye ilk kar düştü.

Saklıkent zirvesinin kar bulutları ile kaplandığını belirten Saklıkent Ski Resort Otel Yöneticisi Bayram Dinçer, yukarı kesimlere kar yağışının gerçekleştiğini pistlere de kaliteli kar yağışının birkaç gün içinde yağmasını beklediklerini söyledi. 4 sezondur Aralık ayında gelen kar yağışı ile sezonu erken açan Saklıkent yönetimi bu yılda sezona erken merhaba demeyi hedefliyor. Meteorolojik verilere göre Aralık ayında Antalya ve çevresinde yağmur yağışının yüksek olması sayesinde dağların zirvesine de beyaz örtünün örtüleceğinin müjdesini veriyor.

Snowboard ve kayak sporunu yapmak için elverişle pistleri, telesikejleri ve sosyal tesisleri ile bölgenin popüler merkezlerinden birisi olan Saklıkent, Antalya şehir merkezine yakınlığı ile kent sakinleri tarafından günü birlik geziler içinde ilk sırada yer alıyor. Profesyonel pistleri kadar, amatör kayakçılara uygun pistleri ile de dikkat çekiyor.

Kayak sporu için bir kez yağan karın yeterli olmadığını belirten Dinçer, “İlk kar zeminin temelini oluşturur. Sıkıştırma işlemi yaparız. Ardından iki üç gün kar yağması pistleri tamamen açabileceğimiz anlamına geliyor. Bu sezonda Aralık ayının ikinci haftasına doğru kayakçılarımıza müjde vereceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. Kış sezonunda da üyesi oldukları Antalya Kayak İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü ile farklı etkinliklere imza atacaklarını vurgulayan Dinçer, “Saklıkent’e farklı yarışmalar, eğitim programları yapılacak” dedi.