Saklıkente ziyaretçi akını

Saklıkente ziyaretçi akını :Yeni yılı bir dizi etkinlikle karşılayan Saklıkent beyaza büründü. Adrenalin tutkunları, bembeyaz kar üzerinde heyecan limitlerini zorluyor.

ANTALYA şehir merkezinden 47 kilometre uzaklıkta ve 1900 metre yükseklikteki kayak merkezi Saklıkent, yağan karla birlikte kayak sezonunu açtı. Yüksek mevkilerde kar kalınlığının 3 metreyi geçmesiyle pistler kayak için elverişli hale geldi. Başta snowboard tutkunları olmak üzere kayak sporunu sevenler zirveye akın ediyor. Teleski ile zirveye çıkan adrenalin tutkunları gün boyunca kayak yapıyor.

İlk kar yağışının ardından kayak pistlerini kaymaya uygun hale getirmek için bir dizi çalışma yaptıklarını anlatan Saklıkent yönetimi, sezonu yeni yıl ile birlikte açtı. Pistlerdeki karın tamamen oturmasının ardından sezonun ilk kayakçıları da snowboard tutkunları oldu. Kayak sporuna oranla daha sert ve profesyonellik isteyen snowboard heyecanı Saklıkent zirvesinde başlıyor, pist sonunda son buluyor.

Günübirlik tatilciler ve amatör kayakçılar ise daha çok kızak denilen ve oturarak kayılan aletleri kullanıyor. Kızak pistinden gün boyu ayrılmayan gençler, yüksekten kendilerini kızaklarla aşağı bırakıyor. Kar üstünde hızla aşağı inen gençlerin kahkahaları zirvede yankılanıyor.