Sarıgül İstanbul Boğzına Teleferik Projesini Eleştirdi

Sarıgül İstanbul Boğzına Teleferik Projesini Eleştirdi :CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Boğaz’a yapılması planlanan teleferik hattını eleştirerek, “Teleferik turistik amaçlı olabilir ama teleferik ulaşım sorununu çözmeyecek. Buraya daha fazla yolcu yığmanın bir anlamı yoktur” dedi.

Mustafa Sarıgül, Gayrettepe’de kendisini bekleyen yüzlerce partili ile birlikte Beşiktaş’a yürüdü. Çok sayıda vatandaşın ve Çarşı Grubu’nun ayakkabı kutularıyla geldiği yürüyüşte Mustafa Sarıgül, yol boyunca davul ve zurnalarla “Beşiktaş bizim, İstanbul bizim” , “Çare Sarıgül” sloganlarıyla desteklendi.

Beşiktaş’ta “Adaletsizliğe karşı dik dur” adı altında toplanan coşkulu kalabalığa CHP Beşiktaş Belediye Başkan adayı Murat Hazinedar ile birlikte seslenen Sarıgül, “Beşiktaş Çarşı’sını kutluyorum. Beşiktaş deyince aklımıza özgürlük, demokrasi, Çarşı geliyor. Beşiktaş’ta gerçekten Çarşı, bir tarih yazdı. Çarşı Beşiktaş’ta güçlülerle beraber olmadı, haklılarla beraber oldu. Bu yüzden Çarşı’yı kutluyorum. Burada Gezi münasebetiyle Gezi’de hayatını kaybeden 7 tane canı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.
Vatandaşların “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarına karşılık Mustafa Sargül, “Mustafa Kemal’in bir askeri vardı. Önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptı, öncesinde birinci ordu komutanlığı yaptı sonra Genelkurmay ikinci başkanlığı yaptı daha sonra da Genelkurmay Başkanlığı yaptı. Bu 10 yıllık sürede AK Parti iktidarıyla çalıştı. Tam görevi sona erdi. 10 yıl görev yaptı. 10 yılda bir şey bulamadılar. Görevden ayrılınca Türkiye Cumhuriyeti’nin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ paşa tutuklandı. Kutularından 4 buçuk milyar dolar çıkan genel müdür ise serbest” ifadelerini kullandı.

Boğaz’a yapılacak olan teleferik hattını da eleştiren Mustafa Sarıgül, “Bu aralar Sayın Topbaş peş peşe müjdeler veriyor. Sağ olsun yine bir müjde verdi. Boğaz’a teleferik yapacaklarmış. Peki kime sordunuz. Bilim insanlarına, çevrecilere sordunuz mu? ‘Yine ben yaptım oldu’ mantığıyla karşı karşıyayız. Geçmiş olaylardan ders alınmadığını görülüyor. Sayın Topbaş’a sormak istiyorum. Ulaşım planında teleferik var mı? Yok! Peki, teleferik ulaşım sorununu çözer mi? Hayır! Teleferik turistik amaçlı olabilir. Kayak merkezlerinde teleferik var. Örneğin Bursa Uludağ’da var. Vadi geçişlerinde de teleferik var. Örneğin, İstanbul’da Maçka Hilton arasında da var. Ama teleferik ulaşımda çare değildir. Yolcu kapasitesi sınırlıdır. İlk tesis ve işletme maliyeti yüksektir. Ayrıca önerilen teleferiğin güzergahı da hatalıdır. Mecidiyeköy zaten sıkışık bir bölgedir. Buradan daha fazla yolcu yığmanın bir anlamı yoktur. Teleferik, yoğun yerleşimin olduğu yerde olmaz. Allah korusun, havada dursa veya yangın çıksa ne olur. Yönetime geldiğimizde, bu projeyi mutlaka ilgili taraflarla değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.