Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi doldu taştı

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi doldu taştı :Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi doldu taştı – Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, hafta sonu kayak tutkunlarıyla doldu.

Kar kalınlığının 65 santimetreye ulaştığı kayak merkezinde İran, Rusya, Azerbaycan ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen yerli ve yabancı turistler, snowboard, kızak ve kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu KAR-SAR-TUR-A.Ş Genel Müdürü Sacit Özbey, yaptığı açıklamada, kayak merkezinde yaklaşık 3 aydır mekanik tesisler ve pistler bölgesinde bütün olumsuzluklara rağmen sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve belediye olarak kayak merkezinin gelişmesi için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Özbey,?Bu sene geçen kurak kış mevsiminde Sarıkamış’ta 3 aydır aralıksız kayak yaptırmanın keyfini yaşıyoruz. Gelen müşterilerimizde yapılan çalışmalardan fevkalade memnun, buda bize büyük bir mutluluk veriyor? dedi.

Öte yandan kayak merkezinde faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Bülent Okay’da kar yağışının ardından yoğun rezervasyon talebi aldıklarını,şu an itibariyle otellerde ortalama yüzde 85 civarında doluluk yaşandığını kaydetti.