Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde Günlük Kart Uygulaması Başlatıldı

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde Günlük Kart Uygulaması Başlatıldı :Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Türkiye’de bulunan kayak merkezlerinde telesiyej ücretlerinin en uyun olduğu yerin Cıbıltepe kayak Merkezi olduğunu belirtti.

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki telesiyej çıkışlarında günlük kart uygulaması başlatıldı.

Sarıkamış Kaymakamı ve KAR-SAR-TUR-A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de bulunan kayak merkezleri içinde telesiyej çıkış ücretleri olarak en uygun fiyatların Cıbıltepe Kayak Merkezi’de olduğunu söyledi.

Bilgisayar donanımlı, modern telesiyejlere sahip Cıbıltepe’de telesiyej çıkış ücretlerinin her bütçeye uygun olduğunu, buna rağmen günlük kart uygulaması başlattıklarını ifade eden kaymakam Muhammed Gürbüz, “Mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu KAR-SAR-TUR-A.Ş yönetimi olarak sezon başında telesiyej çıkış ücretlerini belirlemiştik. Buna ilaveten sezon bitimine kadar vatandaşlarımıza bir imkan daha sunduk. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri günlük 20 TL. karşılığında vatandaşlarımıza sınırsız çıkış olanağı sağladık. Bizim amacımız buradan kar elde etmek değil, çarkı döndürmek. Bu şirket yalnızca telesiyej çıkış ücretlerinden kazanılan parayla ayakta duruyor. Ayrıca 15 personel bu bütçeden istihdam ediliyor. Dolayısıyla biz bu dengeleri iyi tutmak durumundayız. Bu arada sporcu çocuklarımıza Osman Yüce Kayak tesislerinin bütün imkanlarını ücretsiz olarak seferber ettik” dedi.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 9 pist ve 3 telesiyej bulunuyor. Telesiyej çıkış ücretleri ise,5 çıkış 25,15 çıkış 60,100 çıkış 250,200 çıkış 450 TL. olarak belirlendi.