Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezindeki Kafeteryaların Açılışı Yapıldı

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezindeki Kafeteryaların Açılışı Yapıldı :Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık tarafından ortaklaşa olarak yenilenen kafeteryalar düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı’nın kurdelelerini kestiği törende konuşan Vali Tepe, Sarıkamış’ı yaz ve kış turizminde dünya markası haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tepe, “Kış turizminin gelişmesi için bütün imkanları seferber ettik. Kayak severlerin olmazsa olmazı dinlenebilecekleri yer kafeteryalardır. Tabi ki biz Sarıkamış’ı bir ülke markası bir dünya markası yapmaya çalışırken, bu kafeteryaları da Sarıkamış’a yakışır şekilde yeniden onardık restore ettik. Bugün sizlerin huzurunda açıyoruz. Umarım kayak severlerin beklentilerini karşılar, umarım ülkemiz turizmine, ilimiz turizmine katkılar sunar” dedi.

Kristal kar’ı sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle, Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi’nde yenilenerek hizmete giren iki kafeterya bundan böyle yerli ve yabancı misafirlerini daha iyi ağırlayacak.

Orta istasyonda bulunan kafeterya, kesme taş ve ahşaptan yapıldı. Çift şöminesi bulunan kafeteryanın kapalı alanında 500 kişiye hizmet verilebiliyor.2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe’nin zirvesinde bulunan diğer ahşap kafe ise, altı gen, tamamı ahşap ve baltık mimari tarzında inşa edildi.