Sarıkamış Kayak Merkezi Kardan Yana Şanslı

Sarıkamış Kayak Merkezi Kardan Yana Şanslı :Türkiye genelindeki kar yağışı eksikliğine, mevsim normallerinin üstündeki hava sıcaklığına rağmen Sarıkamış kayak merkezinde geçen hafta sonunda kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı. Tüm pistler açık.

Doğu’nun İsviçresi olarak nitelendirilen Sarıkamış’ta geçen yıllara oranla daha az kar yağışı olmasına rağmen kayak keyfi sürüyor. Çam ormanlarının arasındaki parkurları, kristal karı, yeni mekanik tesisleri ve snowparkıyla öne çıkan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde çığ ve siste kaybolma riski yok. Deniz seviyesinden 2100 metre yüksekten başlayıp 2634 metreye kadar çıkan 9 pistin toplam uzunluğu 25 kilometreyi buluyor.

OTEL MÜŞTERİSİNE GÜNLÜK SKIPASS

Farklı zorluk derecesi olan Sarıkamış’taki pistlerin en uzunu 3,5 kilometreyi aşıyor. Kamu ve özel sektör ortaklığında kurulan KAR-SAR-TUR A.Ş’nin işlettiği üç telesiyej saatte 3600 kişiyi zirveye taşıyabiliyor. Pistlerin genişliği 40 metre dolayında.
Sezon başında zirveden inen iki pistin girişleri genişletildi, zeminleri düzeltildi. Bu yıl 5 çıkışlık telesiyej kartları 25 TL, 15 çıkışlıklar 60 TL, 100 çıkışlıklar 250 TL, 200 çıkışlıklar ise 450 TL’den satılıyor. Çoğu otel konaklayan müşterisine ücretsiz günlük skipass veriyor.
Orta istasyonda 400 kişilik şömineli kafe açıldı. Zirvedeki ve Karanlık Derede’kiler gibi, yeni kafe de her gün saat 16.00’ya kadar açık. Kafelerde sıcak şarap, salep, sucuk, bira, talep olursa tandırda kaz ikramı yapılıyor. Hafta sonunda doktorlu bir ambulans kayak merkezinin açık olduğu saatlerde nöbet tutuyor. Ayrıca otellerin anlaşmalı doktorları var. Arama kurtarma faaliyetlerini ise jandarma yürütüyor.

HAVAALANINDAN TRANSFER ÜCRETSİZ

Kayak merkezinde bu yıl da beş otel hizmet veriyor: Beş yıldızlı Toprak Otel, dört yıldızlı Dolina Otel, Çam-Kar Otel, Kar Otel ve Alpina Konakları. Bu yıl inşaatına başlanan iki otel ise, gelecek yıl hizmete girecek. Oteller grupları Kars veya Erzurum hava limanlarından Sarıkamış’a ücretsiz olarak götürüyor. Haftada bir yerel müzik, yemeklerin öne çıktığı geceler düzenleniyor. Ayrıca karda ateşler yakılıyor, sucuk-ekmek partileri veriliyor. Meşaleli yürüyüşler yapılıyor. Kayak Federasyonu gelecek ay yarışlar düzenlemeyi planlıyor.

OTELLER

* Dolina Otel: 72 odalı. 31 Mart’a kadar çift kişi tam pansiyon günlük konaklama 400 TL. Günlük skipass ve havalimanından ulaşım ücretsiz. 4- 12 yaş çocuklar yüzde 50 indirimli. Kayak odasında günlük kayak kirası 35, snowboard 40 TL (www.dolinasarikamisotel.com).
* Alpina Konakları: Üç konakta 30 oda, 4 süit var. Bu yıl restorasyondan geçti. Çift kişi tam pansiyon, günlük skipass dahil 260 TL. Havalimanından beş kişiye kadar transfer toplam 100 TL. İki kişilik kaz mönüsü 100 TL. Günlük kayak, snowboard kirası 25 TL (www.alpinakonaklari.com).
* Çamkar Oteli: Üç yıldızlı, 55 odalı. Saunasında 16 çeşit masaj uygulanıyor. Çarşamba, cumartesi yemekli Kars gecesi düzenleniyor. Kayak odasında ekipman kiralanıyor. Bir saat kayak ve snowboard dersi 120 TL. Havalanı transferi, günlük skipass dahil çift kişi tam pansiyon 380 TL. 7-12 yaş yüzde 50 indirimli (www.camkarotel.com).
* Toprak Otel: Kayak merkezinin en lüks tesisi. 145 odalı, beş yıldızlı. Süit, kral dairesi, villada konaklama imkanı da sunuyor. SPA, yarı olimpik kapalı havuz, diskosu her gün açık. Üç restoranında farklı mönü çıkıyor. Tam pansiyona bu yıl alkollü içki, günlük skipass, hava limanından transfer eklendi. Haftada iki gün sıcak şarap ve sucuk ekmek kış bahçesinde konuklara ikram ediliyor. Çift kişi 560 TL. 7-12 yaş yüzde 50 indirimli. Günlük kayak kiralama 40 TL (www.toprakhotels.com).
* Kar Otel: Üç yıldızlı, 40 odalı. Lobi, restoran ve odaları sezon başında yenilendi. Hamam, sauna, oyun salonları eklendi. Havaalanından transfer ücretsiz. Skipass dahil, çift kişi yarım pansiyon 220 TL. Kayak, snowboard kirası 25 TL (www.sarikamiskarotel.com).