Sarıkamışın Doğasına Yolculuk Projesi Hayata Geçirildi

Sarıkamışın Doğasına Yolculuk Projesi Hayata Geçirildi :Kars’ın Sarıkamış İlçesi Kaymakamlığı ile İlçe Eğitim Müdürlüğü”Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptıkları “Sarıkamış’ın Doğasına Yolculuk” adlı proje hayata geçirildi.Proje kapsamında Sarıkamış’a bağlı köylerde ilk ve ortaokulda eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan 300 kız çocuğunun Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde doğaya yolculuğu başladı.Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde başlatılan projeyle, ilk grup kız öğrencilere kar motorlarıyla safari düzenlendi.

Sarıçam ormanları içinde 5 kilometrelik parkurda kar motorlarıyla gezen öğrenciler, daha sonra kızak ve kayak yaparak telesiyejle tur attı.Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada Sarıkamış, Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinden birine sahip olduğunu belirtti.Gürbüz, Sarıkamışlıların ve özellikle çocukların bu güzelliklerden istifade etme imkanına maalesef ekonomik gerekçelerle sahip olamadıklarını söyledi.Bu bölgede yaşayan çocukların gerek devlet desteği, gerekse kulüpler aracılığı ile kayak, kızak ve diğer sosyal ve sportif aktivitelerden yararlanması için, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yaptığımız proje çerçevesinde kız çocuklarımızı özellikle bu bölgelerde en dezavantajlı grup oluyor bayanlar biliyorsunuz.

Kız çocuklarımızı öğretmenlerimizle birlikte koordine ederek bu güzelliklerden faydalanması, yararlanması için buraya getirdik. Şimdi onlar doyasıya eğleniyorlar, derslerine daha çok motive olacaklar, hayatlarından daha fazla tat almaya başlayacaklar. Bu projelerimizi yaygınlaştıracağız. Bütün köy okullarımıza yaymayı hedefliyoruz. Bu bir başlangıcı oldu, bundan sonra artarak devam edecek” dedi.Proje kapsamında kayak merkezine gelen öğrencilerden Zeynep Avcı, ilk defa kayak merkezine geldiğini kayak, kızak ve kar motoruna binerek çok eğlendiklerini kaydetti. Ceylan Karataş ise böyle imkanları kendilerine sağlayan Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.Proje kapsamında 300 öğrenci için hafta içi her gün Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kayak, kızak ve kar motorlarıyla orman içinde safari organizasyonu devam edecek.