Sarıkamışın şampiyon kardelenleri

Sarıkamışın şampiyon kardelenleri :Sarıkamış’ta maddi durumu iyi olmayan yaşları 5 ile 10 arasında değişen 16 çocuk, “Şampiyon Kardelenler” Projesi kapsamında aldıkları kayak eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

Uludağ’da kayak öğretmenliği yapan Sarıkamışlı Erkan Yeşilova’nın sunduğu kayak malzemesi desteği ile kurulan Alp disiplini kayak takımı, antrenörler Tarkan Usta ile Kürşad Üstündağ’ın denetiminde Günde 3 Saat kayak eğitimi alıyor.

Şampiyon Kardelenler, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin 2 bin 634 rakımlı zirvesindeki sarıçamlar arasında bulunan 3 nolu pistte kayak eğitimini aralıksız sürdürüyor.

Kayak Antrenörü Tarkan Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Sarıkamış’ta kayak sporuna önemli hizmetleri olan Erkan Yeşilova’nın maddi ve manevi katkılarıyla “Şampiyon Kardelenler” takımını kurduklarını söyledi.

Sarıkamış’ta kayak sporu istenilen düzeyde olmadığı için projenin önemli olduğunu vurgulayan Usta, “Kürşad hocamla birlikte bu dağlarda çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu çocuklar Sarıkamış’ın, Türkiye’nin geleceği olacak kayakçılar olur. Mart ayının sonuna gelmemize rağmen, istenilen düzeyde Kar var. Nisan ayının sonuna kadar eğitimimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Antrenör Kürşad Üstündağ ise Sarıkamış’ta karlar eriyip kardelenler çıkıncaya kadar kayak eğitiminin devam edeceğini kaydetti.