Şehir içi ulaşımda teleferik dönemi

Şehir içi ulaşımda teleferik dönemi :Uludağ’ın güney yamaçlarında bulunan mahallelerde yaşayanların ulaşım sıkıntısını gidermek amacıyla teleferik ağı genişletilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Halkımız bir yandan teleferik hattını kullanarak sıkıntı çekmeden şehir merkezine, şehrin tarihi ve kültürel mirasına ulaşacak, diğer yandan da güzel bir yaylaya kavuşacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım sıkıntısını teleferik ağıyla çözmek için çalışma başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy ile projeyi inceledi. Altepe, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ulaşımda Uludağ’ın yamaç bölgelerine derin nefes aldıracak BursaRay Kültürpark İstasyonu-Pınarbaşı-Kuştepe-Yiğitali Teleferik Hattının gelecek yıl hizmete gireceğini bildirdi. Hazırlıkların BURULAŞ kanalıyla sürdüğünü ve 2015′te başlayacakları yatırımı yine aynı yıl tamamlayacaklarını belirten Altepe, Kuştepe ve Pınarbaşı bölgelerinin teleferik ağıyla Kültürpark’a ve ardından da Kültürpark İstasyonu’na bağlanacağını aktardı. Altepe, Kuştepe’den de dağ eteklerinde yer alan Alacahırka, Yiğitali ve İvazpaşa bölgelerine seferlerin düzenleneceğini kaydetti. Düzenlemenin, dar yolları nedeniyle trafik sıkıntısı yaşanan bölgeye derin nefes aldıracağına ve hayat vereceğine değinen Altepe, “Bir yandan normal teleferiği Gökdere ve Zafer Parkı kanalıyla şehir merkezine indirirken diğer yandan kent içi trafiği çözecek, hareketliliği artıracak önemli bir alternatif proje ürettik. Belediyemizin ulaşım şirketi BURULAŞ ile bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmek en büyük hedefimiz” ifadesini kullandı.

ŞEHİR MERKEZİNE VE YAYLAYA KAVUŞULACAK

Söz konusu hatla sadece trafik yoğunluğunun azaltılmayacağını, aynı zamanda Bursalıların Uludağ’ın 600-700 metre yüksekliğe sahip bakir yaylalarına ulaşabileceğini kaydeden Altepe, mesire, rekreasyon ve spor alanları için yaylalarda ayrıca bir düzenlemeye gideceklerini, bu yerleri doğallıklarını bozmadan halkın rahatlıkla kullanabileceği alanlar haline getireceklerini vurguladı. Altepe, projenin her bakımdan kente nefes aldıracağını bildirerek, “Halkımız bir yandan teleferik hattını kullanarak sıkıntı çekmeden şehir merkezine, şehrin tarihi ve kültürel mirasına ulaşacak, diğer yandan da güzel bir yaylaya kavuşacak. Orada sporlarını, pikniklerini yapabilecekler. Bu hattı BURULAŞ sisteminden otobüse biner gibi kullanabilecekler. Bu konuda çalışmalarımızı hızlandırdık” değerlendirmesinde bulundu.