Şentepe-Yenimahalle Teleferiğe büyük ilgi

Şentepe-Yenimahalle Teleferiğe büyük ilgi :Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferiği Şentepe-Yenimahalle teleferiğinden sadece 10 günde 150 bin vatandaş faydalandı.

Güvenlik nedeniyle gerçekleştirilen test sürüşlerinin ardından geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katıldığı törenle hizmete giren Şentepe-Yenimahalle teleferiğinin 3 istasyonluk ilk etabı, Başkentlilerin ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ankara manzaralı muhteşem seyir keyfi eşliğinde, ücretsiz ve hızlı olarak Şentepe Antenler bölgesinden Yenimahalle metrosuna ulaşan Başkentlilerin teleferiğe ilgisi her geçen gün artıyor.

Sabah ve akşam saatlerinde iş çıkışı ve dönüşü nedeniyle yoğun bir taleple karşılaşan teleferik, gündüz saatlerinde de boş kalmıyor ve hem ulaşım amaçlı hem de turistik amaçlı kullanılıyor.

Ankara’ya kuşbakışı seyir keyfi yaşayan, rahat, güvenli ve hızlı bir güvenli bir yolculuk için teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı 10 kişilik kabinlerde Ankara’yı uçakta gider gibi seyre dalan yolcular, bu anları zaman zaman cep telefonları ile de kaydediyorlar.

Özellikle çocukların büyük ilgisi ile karşılaşan teleferikte görevliler, yönetmelik gereği 12 yaşından küçük çocukları ise aileleri yanlarında olmadan teleferiğe bindirmiyorlar.

-10 GÜNDE 150 BİN KİŞİ BİNDİ…
Büyükşehir belediyesi yetkilileri, şu an üç istasyondan oluşan Yenimahalle-Şentepe teleferiğinde hareket halinde 52 kabin bulunduğunu ve hattın ikinci ayağının tamamlanmasının ardından bu sayının 108’e çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.
Yetkililer, teleferiğin tam kapasiteyle çalışması durumunda günlük ortalama 80 bin kişiye hizmet edebilecek durumda bulunduğunu ifade ederek, teleferikte her kabinin 8-10 kişiden oluştuğunu ve şu an bölge halkının teleferiğe ağır ağır alışmaya başladığını belirttiler.
Teleferikte şu anda temizlik, güvenlik ve oto kontrolü sağlayan 200 kişilik bir ekibin hizmet verdiğini belirten yetkililer şunları söylediler:
“Ankara’nın diğer semtlerinden de gelip teleferiğe binen çok sayıda vatandaşımız var. Ücretsiz olduğu için de büyük ilgi görüyor. Hatta diğer illerden bile gelenlerin olduğunu görüyoruz. Tespitlerimize göre, 10 günde 150 bin kişi teleferikten faydalandı. Hafta sonunda Cumartesi 20 bin, Pazar günü ise 25 bin yolcuyu teleferikle taşıdık. Hızlı, ücretsiz, muhteşem manzaralı bir ulaşım sağlayan teleferik hattımızdan tüm yolcularımız çok memnun ayrılıyorlar.”
Teleferik, metro ile koordineli olarak sabah 06.00 ve akşam 23.15 saatleri arasında hizmet veriyor.

-ANKARALILAR MEMNUN…
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yenimahalle-Şentepe teleferiğini kullanan bazı yolcuların görüşleri ise şöyle:
Neriman Aydın: Bir, iki defa daha bindim, ulaşım amaçlı kullanıyorum. İşime çok yaradığını gördüm.
Mustafa Kütük: İlk defa biniyoruz, Yenimahalle’de oturuyoruz, şu an merak ettiğimiz için bindik. Yakınlarımızı getirdik, hem onlarla birlikte gezmiş de oluyoruz. Çok güzel bir gezi oldu. Misafirlerimizi Anıtkabir’e götürüyoruz, teleferikle yolculuğumuzu başlatmak istedik.
Tuba Kütük: İlk defa bindik merak ettiğimiz için geldik, çok güzel, heyecan verici. Ankara’nın fazla turistik bir yeri olmadığı için teleferik güzel bir imkan.
Havva Şen: Yakınlarımızın misafiri olarak Ankara’ya Karabük’ten geldik, teleferiğe ilk defa biniyoruz, çok güzel çok değişik geldi. Harika bir proje, yapanları kutlamak gerekir.
Yasin Cayna: Şu anda gezme amaçlı biniyoruz, bebekleri durduramıyoruz evde onları da oyalamış olacağız. Ulaşım için de çok güzel oldu. İnşaallah son durak tarafı da tamamlanır ve teleferik daha da güzel olurve daha geniş bir kitleye hizmet verir.