Sivas kayak merkezi kurmak için Erciyes’i örnek aldı

Sivas kayak merkezi kurmak için Erciyes’i örnek aldı :Erciyes Kış Turizm Merkezi gibi dünyanın en iyi kayak merkezlerinden birisini işleten Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. yeni kurulmakta olan kayak merkezlerine danışmanlık hizmeti vermeye de başladı. Erciyes A.Ş. Sivas’ta yapılacak olan Yıldız Kayak Merkezi’nin danışmanlığını yapacak. Konuklarına Erciyes’i anlatan ve Kayseri’nin turizmden pay almaya başladığını ifade eden Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, bu yıl iki ayrı tur operatörünün Erciyes’e, Hollanda ve Rusya’dan haftada 500’er turist getireceğini söyledi.

Sivas Yıldız Kayak Merkezi ile ilgili bir heyet Kayseri’ye gelerek Erciyes’te incelemelerde bulundu. Sivas Vali Yardımcısı Salih Ayhan, kayak merkezi ile ilgili yetkililer ve Sivaslı basın mensuplarının yer aldığı heyete Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler tarafından Erciyes Turizm Master Planı anlatıldı. Erciyes Master Planı Projesini tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiğini belirten İkiler, projenin teknik detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve Erciyes Kayak Merkezi’nin Kayseri’yi uluslararası alanda daha çok bilinen bir şehir haline getireceğini söyledi.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şehre bir vizyon katması amacıyla Erciyes Kış Turizm Merkezini yaptığını söyledi. Kayseri’nin Erciyes sayesinde turizmden pay almaya başladığını ifade eden Cıngı, “Geçtiğimiz yıl Erciyes’e Hollanda’dan haftalık turistler geldi. Bu yıl aynı operatör haftada 500 kişi getirecek. Bununla ilgili rezervasyonlar yapıldı. Bir Rus operatörü de yine haftada 500 turist getirecek. Otellerimiz 2 yıl içinde bittikten sonra tüm dünyada tanıtım hamlesine gireceğiz. Uzmanların dünyada ilk 10’a girebilecek dedikleri pistlere sahibiz. Sivas ile müşterek bir çalışma içine girmekten mutluluk duyacağız. Edindiğimiz tecrübelerimizi Yıldız Dağı’na aktaracağız. Danışmanlık paralarının ülkemizde kalmasını sağlayacağız. Sivas’ın ticaretinin, ekonomisinin, sosyo-kültürel hayatının Yıldız Kayak Merkezinden pozitif anlamda etkileneceğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Sivas Vali Yardımcısı Salih Ayhan ise Kayseri’nin potansiyelinden istifade anlamında diyaloglarının sürekli artarak devam ettiğini belirterek, bu yardımı esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti. Ayhan, Erciyes A.Ş.’den aldıkları bilgilerle heyecanlandıklarını ve ufuklarının değiştiğini kaydetti.

Sivaslı konuklar Erciyes’le ilgili sunumun ardından kayak merkezini gezdiler.