Soçide 22. Kış olimpiyat oyunları sona erdi (Video)

Soçide 22. Kış olimpiyat oyunları sona erdi :Rusya’nın Soçi kentinde 7 Şubat’ta başlayan 22. Kış Olimpiyat Oyunları, kapanış töreninin ardından sona erdi.

Soçi’de düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları’nın kapanış töreni sona erdi. Soçi Olimpiyat Parkı’ndaki 40 bin kişilik Fisht Olimpiyat Stadı, açılıştaki gibi görkemli bir törene sahne oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katıldığı törende, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, çok sayıda diplomat, IOC üyeleri ve oyunlarda mücadele eden ülkelerin olimpiyat komitesi başkanları hazır bulundu. Kapanış törenindeki gösterilerde genel olarak Rusya’nın ruhunu yansıtan, kültürel ve sanatsal örnekler sunuldu. Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları sona erdi.

Kapanış töreni Olimpiyatların baş tesisi olan Fişt Stadı’nda yapıldı. Renkli gösteri sırasında, açılış töreninin başkahramanı Lyubov (Sevgi) adlı kız, Rusya seyahatine devam etti, ancak bu sefer seyircileri çokuluslu Rusya kültürüyle tanıştırdı. Törenin en parlak anı, Rusya’nın tüm bölgelerinden gelen çocukların oluşturduğu koronun performansı oldu. Olimpiyat Oyunları’na 80 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu katıldı. 7 spor dalında 98 madalya seti dağıtıldı. Soçi Olimpiyatları, hem katılan sporcu, hem de düzenlenen yarış sayısı açısından rekor oyunlar oldu.

Olimpiyatların gayri resmi genel klasmanında ilk sırayı Rusya aldı. Ev sahibi takımı, 13’ü altın, 11’i gümüş ve 9’u bronz olmak üzere toplam 33 madalya aldı. Rusya karması, ikinci olan Norveç’in tam 8 madalya önünde bulunuyor. İlk üçte ayrıca Kanada yer alıyor. Rusya Ulusal Takımı, bu sonuçla, 1988 Calgary Kış Olimpiyat Oyunlarında 29 madalya kazanan Sovyet takımının rekorunu da egale etmiş oldu. 2014 Kış Olimpiyat Oyunları, tarihte ilk kez astropikal bölgede, Karadeniz sahilindeki dağlarda, düzenlendi. Oyunlara hazırlıklar sırasında Soçi’de tüm altyapı neredeyse sıfırdan kuruldu, onlarca spor tesisi inşa edildi, modern kavşaklara sahip yollar yapıldı, uluslararası havalimanı yenilendi. Soçi, gelecekte, Rus sporcular için başlıca hazırlık merkezi olacak. Şimdilik ise kent, paralimpik sporcuları kabul etmeye hazırlanıyor. 11. Soçi Paralimpik Oyunları, 7-16 Mart günleri arasında yapılacak.