SP adayından Mardin Kalesine teleferik projesi

SP adayından Mardin Kalesine teleferik projesi :Mardin’in Artuklu ilçesinde Saadet Partisi’nden (SP) belediye başkan adayı olan iş adamı Şakir Nuhoğlu, başkan seçildiği takdirde Mardin’in meşhur kalesine teleferik sistemi kuracaklarını belirtti.

Seçim çalışmaları kapsamında Mardin’deki mahalleleri gezip vatandaşları ziyaret eden SP Artuklu Belediye başkan adayı Şakir Nuhoğlu, vatandaşlara Mardin için hazırladığı projelerini anlatıyor. Mardin için hazırladığı bütün projeleri tek tek hayata geçireceğinin sözünü veren iş adamı Şakir Nuhoğlu, Özellikle Mardin’in turizmin can damarı olan Mardin Kalesi’ne teleferik ile çıkmak için proje hazırladığını söyledi. 2014 yılında UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası için başvuru yapacak Mardin’de hazırlıkların son sürat devam ettiğini belirten Şakir Nuhoğlu, “Venedik ve Kudüs’ten sonra dünyanın sit alanı olan 3. şehri unvanına sahip Mardin’de kale restorasyonu mart ayında başlayacak. Allah’ın izni ile belediye başkanlığını kazandığım takdirde ben de ilk olarak halkımızın kaleye çıkması için ve Mardin Kalesi’ni daha cazip hale getirmek amacıyla teleferik sistemi kuracağız. Kurulacak teleferik sistemi için Avrupa’nın tarihi ile öne çıkan değişik ülkelerindeki teleferik sistemlerini inceleyeceğiz. Ve sistemi öyle kuracağız.” dedi

Mardin’in doğal yapısı ile taş mimarisinin benzersiz bir güzelliği olduğunu ifade eden Nuhoğlu, şöyle konuştu: “Mardin, Kudüs ve Venedik’ten sonra Ortaçağ görünümüyle dünyanın 3. sit alanı şehri. Mardin’de 30 medeniyetin izleri mevcut. Bu özellikleri Mardin’i dünyada farklı ve ayrıcalıklı kılıyor. Biz laf üretmeyeceğiz. İcraat yapacağız.