Sümelaya teleferik projesi onaylandı

Sümelaya teleferik projesi onaylandı :Sumela Manastırı’na teleferikle çıkılmasına olanak sağlayan projeye onay verildi. Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde yer alan tarihi Sümela Manastırı’na teleferikle çıkılması için hazırlanan projenin onaylandığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela’ya teleferik projesinin onaylandığını belirterek projenin hayata geçirilmesi durumunda turizmin çok daha hareketleneceğini söyledi. Koçhan “Sümela ile ilgili olarak Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz olsun, belediyemiz olsun, büyükşehir belediyemiz olsun birlikte yapmış olduğumuz projeler var. Mesela Sümela’ya teleferik projesi şu an onaylanmış durumdadır. Bu proje Sümela’nın geleceğini kurtaracak bir projedir. Ayrıca Sümela’daki mevcut tesisler yenilenecek, yöresel satış reyonları olacak. Restorasyon projesi de şu an kurulda bunun olumlu çıkacağı kanaatindeyiz” dedi.
Teleferiğin kurulacağı yerle ilgili olarak ise Koçhan “Milli Park’ın girişinden yürüyüş yoluna patikanın yanına kadar gelecek bir alan. Hemen hemen 3-4 kilometrelik bir teleferik alanı. Tahminen 10 milyonluk bir yatırım olacak. Buraya teleferik çok cazip olacak çünkü Çakırgöl projesi var, kayak projesi var. Bunların da olmasıyla birlikte yeşil yollar projesi kapsamında Sümela ile aşağıdaki yol genişletilecek. Yalnız kayak turizminin de yer almasıyla beraber buranın trafiği kaldırmayacağından herkes hem fikir. Dolayısıyla Sümela’ya gelen turistlerin yükünü teleferik çekecek. Hem ticari anlamda müthiş bir gelir hem de gelen turistler Sümela’yı, bölgeyi, havadan doğal çam ormanlarının üzerinden izleme fırsatı bulacak” ifadelerini kullandı.

SÜMELA’DAKİ AYİN
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 15 Ağustos’ta yapılacak ayin ile ilgili kendilerine henüz resmi bir bilginin ulaşmadığını belirterek belediye olarak bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını da söyledi.
Gelen Ortodoks hristiyanların eskisinden daha iyi misafirperverlik göreceklerini belirten Başkan Koçhan, “15 Ağustos’ta yapılacak olan ayinle ilgili bize şu ana kadar ulaşmış resmi bir program yada gelip gelmeyeceklerine dair resmi bir bilgi yok. Bu yönde bize bilgi ulaştığı andan itibaren kapımız herkese sonuna kadar açık. Sümela onlar için önemli bir yer, bizim içinde önemli bir yer. Gelenler eskisinden daha iyi misafirperverlik göreceklerine emin olabilirler. Hazırlıklarımız tamam herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmayacaklar” diye konuştu.