Tabiat Harikası Gölcüke teleferikle çıkılacak

Tabiat Harikası Gölcüke teleferikle çıkılacak :AK Parti Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz Türkiye’nin en önemli turistlik mekanlarından biri olan Gölcük’e teleferikle çıkılacağını söyledi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, Türkiye’nin en önemli turistlik mekanlarından biri olan Gölcük’te yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yılmaz, “Gölcük’e otel yapacağız. Aynı zamanda teleferik hattı kurarak, Gölcüğe araç girişini önlemek istiyoruz” dedi.

Dünyanın en güzel şehrinin Bolu, Bolu’nun da en güzel bölgesinin Gölcük olduğunu söyleyen Yılmaz, “Allah’ın bahşettiği muhteşem coğrafyaya sahip Bolu için tabiatın kalbi diyoruz. Tabiatın kalbi içerisinde bir Gölcük gölümüz var ki o ise kalbin merkezi. Gölcük gölü Bolu Belediyesi tarafından işletilmektedir. Gölcüğü dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçi geliyor ama biz kirletilmemesi için çaba harcıyoruz. Gölcük için düşündüğümüz önemli projelerimiz var. Gölcüğe gelen turistler gezip, piknik yapmanın da ötesinde konaklayabilecekleri bir küçük otel projemiz var. Konakladıklarında Bolu’nun ekonomisine katkı sağlamalarını istiyoruz. Dünyada bu tür turistlik yerlerde turistlerin konaklayacağı yerler var. Tabiat ile iç içe tabiatı bozmayan turistler için bir yer planlıyoruz. Gölcük’ün üstüne değil, alt kısmındaki ormanda küçük ve modern bir otel yapmayı planlıyoruz.

Otel projemiz hayata geçtiğinde Karacasu’dan Gölcüğe bir teleferik hattı projemiz var. Çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde teleferiğin Gölcüğe kadar çıktığını hep birlikte göreceğiz. Ayrıca, Gölcük’e teleferikle çıkılmasını sağlayarak, buraya araç gelmesini de engellemek istiyoruz. Bu bütünlük sağlanırsa, birinci kademe olarak teleferik Gölcük’e, ondan sonra Aladağlar’a, en son Kartalkaya’ya doğru gidecek. Bu projeler şuan için abartılı gibi düşünülebilir. Önümüzdeki dönemde maliyetler düşecek. Ülkenin zenginliği artacaktır. Bu projelerin çok rahat yapıldığını herkes görecektir. Biz şuanda birinci aşama üzerinde duruyoruz yani Gölcük’te. Biz hayalimizdekileri söylemiyoruz. Bizim gerçeklerimiz bazı kişiler için hayal olabiliyor. Önümüzdeki dönemde Gölcüğe teleferik hattı kurulacak Gölcük’e gelen turistlerin konaklayabileceği küçük bir otel inşa edilecek. Oteli yapan yatırımcı teleferik hattının yapımını üstlenecek bu projeyi gerçekleştirirken belediyenin de cebinden para çıkmamış olacak. Proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu projenin hayata geçtiğini Bolu halkı çok kısa bir süre sonra görecektir” diye konuştu.