Tahtalı dağı ziyaretçi akınına uğruyor

Tahtalı dağı ziyaretçi akınına uğruyor :Antalya’nın Kemer İlçesi’nde 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı, ziyaretçi akınına uğruyor. Bu yılın ilk 9 ayında Olympos Teleferik ile Tahtalı Dağı’nı 208 bin kişi ziyaret etti.

Tahtalı Dağı’na 2007 yılında kurulan Olympos Teleferik ile denizden gökyüzüne yolculuk yapma imkanı bulan yerli ve yabancı turistler bölgeye akın ediyor. Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, bu yılın ilk 9 ayında 208 bin kişinin bölgeyi ziyaret ettiğini söyledi. Bu yıl sonunda 230 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Haydar Gümrükçü, geçtiğimiz yıl 210 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirtti.

KAR ETKİNLİKLERİ SÜRECEK

Bölgede doğaya zarar vermeyen sporları yapmak ve destek vermek amacında olduklarını kaydeden Haydar Gümrükçü, Sea to Sky ya da Down Olympos etkinliklerinin Kemer’in tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. Kış döneminde karla ilgili etkinliklere ara vermeden devam edeceklerini vurgulayan Haydar Gümrükçü, bunların Kemer’in tanıtımına yönelik olduğuna işaret etti.

YAMAK PARAŞÜTÜ FESTİVALİ

Her yıl sadece 2 bin kişinin yamaç paraşütü yapmak için Tahtalı Dağı’na geldiğini belirten Haydar Gümrükçü, iklim şartları uygun olduğu sürece bu etkinliği sürdüreceklerini dile getirdi. Tahtalı Dağı’nın dünyada denize en yakın zirveye sahip olduğunu söyleyen Gümrükçü, önümüzdeki yıllarda yamaç paraşütüyle ilgili festival yapmayı planladıklarını aktardı.