Tarihi Hasankeyf Kalesine Teleferik Yapılacak

Tarihi Hasankeyf Kalesine Teleferik Yapılacak : Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinde turistlerin tarihi mekanları rahat gezebilmesi amacıyla teleferik ve asansör yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ağca ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen tarihi ilçesinin turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla turistik alanlarda bir takım incelemelerde bulundu.

Vali Arslan ve beraberindekiler Hasankeyf Kalesi’nin ziyaretçilere açılmasını amaçlayan teleferik ve asansör projesinin ön etüt ve güzergah tespiti çalışmalarına katıldı.

Hayata geçirilecek projelerin tarihi eserlere zarar vermeden, doğanın estetiğini bozmayacak, teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde, ayrıca maliyetin de asgari seviyede tutularak yapılmasını isteyen Arslan, planlanan proje sayesinde yerli ve yabancı turistlerin teleferik, asansör ve kayıklarla Hasankeyf Kalesi’ni ve diğer tarihi güzellikleri gezebileceğini belirtti.

Arslan, “Seyirgah alanı, turistlerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir mekan olacak” dedi.

Can güvenliği nedeniyle uzun zamandır kapısı kapalı tutulan Hasankeyf Kalesi, kurulan teleferik hatlarıyla güvenli bir şekilde gezilebilecek.