Teleferiğin Gökdereye İnmesi Bölgedeki Emlak Fiyatlarını Uçuracak

Teleferiğin Gökdereye İnmesi Bölgedeki Emlak Fiyatlarını Uçuracak :Gökdere’ye uzatılacak olan teleferik projesi nedeniyle bölgedeki mahallelere piyango vurdu. Emlak fiyatları tavan yaptı. Satışa sunulan emlak ilanlarının tamamına yakını geri çekildi.

Gökdere Bulvarı çevresinde bulunan Selimzade, Meydancık, İncirli ve Elmasbahçeler mahallelerindeki fiyat artışı en çok emlakçıları sevindirdi. Emlakçılar teleferik projesinin adının duyulmasının bile konut fiyatlarını yükselttiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin teleferik projesi nedeniyle 4 mahalleye gün doğdu. Bölge sakinleri satışa çıkarılan bin 500 dairenin yarısının ilanını geri çekti. Emlak fiyatları ise 40 bin TL arttı.

BursaRay’ın Gökdere İstasyonu’na yapılacak teleferik istasyonuyla bölgede konut fiyatları değer kazanırken, vatandaşlar de merkezden oteller bölgesine 25 dakikada ulaşabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyyesi “Teleferik şehrin merkezine inecek” sloganıyla hayata geçirmeye hazırlandığı proje, bölgenin değerlenmesine katkı sağlarken, vatandaşların kent merkezinden zirveye 25 dakika gibi kısa sürede çıkmalarına imkan sağlayacak.

EMLAK FİYATLARI YÜKSELDİ
Gökdere Bulvarı çevresinde bulunan Selimzade,Meydancık,İncirlik ve Elmasbahçeler mahallelerine teleferik piyangosu vurdu. Gökdere’ye uzatılacak olan teleferik projesi bölgedeki emlak fiyatlarını artırdı. 4 mahalleyi kapsayan emlak tufanı,konutlarını satışa çıkaracak olan vatandaşların geri adım atmasına neden oldu. Bölgede satışa çıkarılan bin 500 dairenin yarısının ilanı geri çekildi. Fiyatları ise 30 ila 40 bin TL arasında arttı.

TELEFERİĞİN ADI YETTİ
Ardından çevre mahallelerde emlak fiyatları arttı. Konut fiyatlarının artmasına sevinen emlakçılar, mahalledeki emlak fiyatlarının son yıllarda fazlasıyla düştüğünü teleferik projesinin adının duyulmasının bile bölgedeki konut fiyatlarını yükselttiği görüşünde.
40 bin lira birden arttı

Bölgede toplam bin 500 civarında konut ve işyeri satılık durumda. Ancak mülk sahipleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Atepe’nin teleferik projesini açıklamasının ardından satışları geri çekti. İnternet sitelerinden ilanlar kaldırılırken, mahalledeki emlak ofislerinin camlarındaki satılık konut ilanları da azaldı. Elmasbahçeler’de yapılan sıfır daireler son bir hafta içerisinde 120 bin TL’den satılırken projenin açıklanmasının ardından fiyatları 160 bin TL’ye yükseldi.
Turizm bölgesi olmalı

4 bin 766 metre uzunluğundaki teleferiğin Gökdere’ye gelecek olması bölge halkını da heyecanlandırdı. Selimzade Mahallesi Muhtarı İsmail Gülay ise teleferik projesi ile birlikte çevre düzenlemesinin de yapılmasını istiyor. Derenin teizlenmesi gerektiğini söyleyen Muhtar Gülay,”Derenin temizlenmesinin ardından bölgeye oturma grupları ve otopark yapılmalı.Turistler teleferiğe binmek için Gökdere’ye gelecek. Bu nedenle mevcut durum turist araçlarını kaldırmaz” şeklinde konuştu.