Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Ayrılabilir Klemensli, Kabinli veya Sandalyeli Sistemler

Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri ,Ayrılabilir Klemensli, Kabinli veya Sandalyeli Sistemler :Bu bölüm, taşıyıcıları sistemi çepeçevre dönen, çekme halatına bağlanabilen ve ayrılabilen kablolu insan taşıma araçlarını kapsamaktadır. Taşıyıcılar bir terminalden diğerine bir hat boyunca seyahat eder ve terminallerde dönüş yaparak diğer hat boyunca seyahatine devam eder. Araçlar, halata biniş – kalkışta bağlanır ve inis noktasında halattan ayrılır. Araçların halata bağlanması klemensler vasıtasıyla olur ve klemensler hareket eden taşıma halatına otomatik olarak kenetlenir.

Gondola, Funifel, Funifor vb. isimlerle adlandırılan Kablolu insan Taşıma Sistemleri bu grup altında değerlendirilecektir. Bu bölüm seyahat sırasında yer veya kar ile temas ederek giden araçları kapsamaz.

Bu bölümdeki Araçlar asağıdaki tiplerde olabilecektir:
– Tek oturaklı veya çift oturaklı sandalyeler,
– Korkuluklu açık kabinler,
– Pencereli kapalı kabinler.

Bu bölümdeki yolcu taşıma sistemleri tek kablolu, çift kablolu veya dual kablolu olabilir. Tasıyıcılar açık sandalyeler veya kabinler veya ikisinin kombinasyonu seklinde olabilir.

Sistemin tümünde “2000/9 AT – insan Taşımak Üzere Tasarımlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmeliği hükümlerine ve TS EN 12929-1, TS EN 12929-2 standartlarında belirtilen güvenlik kurallarına uyulacaktır.

– TS EN 12929-1: insan Taşımak için Tasarımlanan Havai Hat Tesisleri için Güvenlik Kuralları-Genel Sartlar – Bölüm 1: Bütün Tesisler için Kurallar
– TS EN 12929-2: insan Taşımak için Tasarımlanan Havai Hat Tesisleri için Güvenlik Kuralları – Genel Sartlar – Bölüm 2: Tasıyıcı Vagon Frenleri Olmayan Ters Çevrilir iki Kablolu Havai Halatlı Yollar için ilave Kurallar

Sistem tasarımı genel olarak Bölüm VI’ da yer alan ulusal-uluslararası standartlar ile kamu kurum ve kuruluslarının ilgili yönetmelik ve teknik sartnameleri ile uyumlu olacaktır.

Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Ayrılabilir Klemensli, Kabinli veya Sandalyeli Sistemler tamamını BURAYA tıklayarak görebilirsiniz