Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Büyük Kabinli, Çift Yönlü Sistemler

Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri :Teleferik kablolu insan taşıma sistemleri içerisinde yolcuların halata bağlı kabinler içerisinde taşındığı araçlardır.

Teleferik araçları yüzeyle veya karla temas etmezler. Kabinler terminaller arasında karşılıklı olarak gidip gelir ve terminallerde yer alan tahrik ve germe sistemleri arasında çalışan çekme halatı ile yürütülür ve kontrol edilir.

Teleferik sistemleri tek hat üzerinde ileri ve geri gidip gelen tek kabinli veya çok kabinli olabileceği gibi terminaller arasında genellikle birbirine paralel iki hat üzerinde gidip gelen tek kabinli veya kabin gruplu da olabilir. Sistem tek halatlı veya iki halatlı olabilecektir.

Sistemin tümünde “2000/9 AT- insan Taşımak Üzere Tasarımlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmeliği hükümlerine ve TS EN 12929-1, TS EN 12929-2 standartlarında belirtilen güvenlik kurallarına uyulacaktır.

– TS EN 12929 -1: insan Taşımak için Tasarımlanan Havai Hat Tesisleri için Güvenlik Kuralları – Genel şartlar – Bölüm 1: Bütün Tesisler için Kurallar
– TS EN 12929 -2: Đnsan Tasımak için Tasarımlanan Havai Hat Tesisleri için Güvenlik Kuralları – Genel Sartlar – Bölüm 2: Tasıyıcı Vagon Frenleri Olmayan Ters Çevrilir iki Kablolu Havai Halatlı Yollar için ilave Kurallar

Sistem tasarımı genel olarak Bölüm VI’ da yer alan ulusal-uluslararası standartlar ile kamu kurum ve kuruluslarının ilgili yönetmelik ve teknik iartnameleri ile uyumlu olacaktır.

Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Büyük Kabinli, Çift Yönlü Sistemler devamını BURAYA tıklayarak görebilirsiniz