Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Sabit Klemensli Sistemler

Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Sabit Klemensli Sistemler :Bu bölüm çekme halatına sabitlenmiş olarak sistem çevresinde sürekli dönerek hareket eden Kablolu Yolcu Taşıma Sistemlerini kapsamaktadır. Araçlar bir terminalden diğer terminale hattın birinde seyahat eder ve terminallerde U-Dönüşü yaparak diğer hattan döner. Sandalyeli Telesiyej, Gondola vb. isimlerle adlandırılan Kablolu insan Taşıma Sistemleri bu grup altında değerlendirilecektir. Bu bölüm seyahat sırasında yer veya kar ile temas ederek giden araçları kapsamaz.

Bu bölüm altında kriterleri verilen sistemler tek kablolu sistemlerdir. Yolcu taşıma araçları açık sandalyeler veya kabinlerdir.

Sistemin tümünde “2000/9 AT- insan Tasımak Üzere Tasarımlanan Kablolu Tasıma Tesisatı Yönetmeliği hükümlerine ve TS EN 12929-1, TS EN 12929-2 standartlarında belirtilen güvenlik kurallarına uyulacaktır.

– TS EN 12929-1: insan Tasımak için Tasarımlanan Havai Hat Tesisleri için Güvenlik Kuralları – Genel Sartlar – Bölüm 1: Bütün Tesisler için Kurallar
– TS EN 12929-2: insan Tasımak için Tasarımlanan Havai Hat Tesisleri için Güvenlik Kuralları – Genel Sartlar – Bölüm 2: Tasıyıcı Vagon Frenleri Olmayan Ters Çevrilir iki Kablolu Havai Halatlı Yollar için ilave Kurallar

Sistem tasarımı genel olarak Bölüm VI’ da yer alan ulusal-uluslararası standartlar ile kamu kurum ve kuruluslarının ilgili yönetmelik ve teknik sartnameleri ile uyumlu olacaktır.

Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Sabit Klemensli Sistemler tamamını BURAYA tıklayarak görebilirsiniz