Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Sürüklemeli Sistemler

Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Sürüklemeli Sistemler :Bu bölüm, yolcuların dönmekte olan bir fiber çekme halatına, dönmekte olan bir halata veya fiber halata bağlı sürükleme donanımına tutunarak veya kayak eğitim donanımı üzerinde yukarı doğru çekildiği kablolu insan taşıma sistemlerini kapsamaktadır.

Sürüklemeli sistemlerde, yukarı doğru çıkan halatta biniş noktasından iniş noktasına kadar ara destekler bulunmayacaktır. Aşağı iniş halatında ara destekler kullanılabilecektir.

Babylift vb. adlarla anılan sistemler sürüklemeli sistemlerdir. Sistemin tümünde “2000/9 AT- insan Taşımak Üzere Tasarımlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmeliği hükümlerine ve TS EN 12929-1, TS EN 12929-2 standartlarında belirtilen güvenlik kurallarına uyulacaktır.

– TS EN 12929-1: insan Taşımak için Tasarımlanan Havai Hat Tesisleri için Güvenlik Kuralları – Genel Sartlar – Bölüm 1: Bütün Tesisler için Kurallar
– TS EN 12929-2: insan Taşımak için Tasarımlanan Havai Hat Tesisleri için Güvenlik Kuralları – Genel Sartlar – Bölüm 2: Tasıyıcı Vagon Frenleri Olmayan Ters Çevrilir iki Kablolu Havai Halatlı Yollar için ilave Kurallar

Sistem tasarımı genel olarak Bölüm VI’ da yer alan ulusal – uluslararası standartlar ile kamu kurum ve kuruluslarının ilgili yönetmelik ve teknik sartnameleri ile uyumlu olacaktır.

Teleferik Sistemleri Tasarım Kriterleri | Sürüklemeli Sistemler yazının tamamını BURAYA tıklayarak görebilirsiniz