Telesiyejde can pazarı

Telesiyejde can pazarı :Akdeniz bölgesinin en önemli kayak merkezlerinden Davraz Kayak Merkezi’nde, bir genç kızın yaklaşık 6 metre yükseklikte telesiyejde asılı kalması, korkulu anlar yaşattı.

Isparta kent merkezine 26 kilometre uzaklıkta, zirve yüksekliği 2635 metre olan Davraz Kayak Merkezi’nde, pazar günü birinci telesiyej terminalinden aşağı inmek isteyen genç kız, bir anlık dalgınlığının kurbanı oluyordu. Adı öğrenilemeyen tatilci, son duraktan telesiyeje bindiğinde açık olan emniyet barını kapatmaya çalışırken hareket halindeki telesiyejden aşağı kaydı.

6 METREDE 5 DAKİKA ASILI KALDI
Telesiyej koltuğundan sarkan genç tatilciyi görenlerin bağırmasıyla telesiyeji durduran görevliler ve çevredekiler, genç kadının yaklaşık 6 metreden aşağı sarktığını gördü. Yaklaşık 5 dakika havada asılı kalan genç kadın, gücü tükenince aşağıda kendisini tutmaya çalışanların üzerine düştü.

Kucakta terminale götürülen genç kadın, vücudunda kırık olmadığını söyleyerek ilk telesiyejle tekrar aşağı döndü.

Yetkililerin kendisine refakat etmesine fırsat vermeden aşağı inen genç tatilcinin, daha sonra kontrolden geçirilmek üzere sağlık merkezine götürüldüğü belirtildi.Isparta kent merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Davraz Kayak Merkezi’nin birinci telesiyej istasyonunun bulunduğu alanda kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşıyor. Davraz Kayak Merkezi’ne gelen tatilciler, merkezdeki tuvalet, otopark, kafeterya ve günübirlik tesislerin bakımsız ve pahalı olduğu konusunda şikayette bulundu.