Trafo patlatan Şentepe-Yenimahalle teleferik hattına tam gaz devam

Trafo patlatan Şentepe-Yenimahalle teleferik hattına tam gaz devam :Ankara’da Yenimahalle – Şentepe teleferik hattı, trafoda patlamaya neden oldu. Patlama sonucu dört evde yangın çıktı.

Yenimahallelilerin ve uzmanların tüm itirazlarına rağmen trafo Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı, trafoda patlamaya neden oldu. Teleferik için yapılan çalışma nedeniyle yaşadığı belirtilen patlama sonucunda dört evde yangın çıkarken çok sayıda evde elektrikli cihazlar patladı. Belediye ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Evrensel’de yer alan habere göre, önceki akşam gerçekleşen patlama nedeniyle mahalle sakinleri zor anlar yaşıyor. Patlamanın gerçekleştiği trafo etrafında bir araya gelen mahalleliler teleferik nedeniyle bir süredir elektriklerin gidip geldiğini, olayın olduğu gün de evde elektrikli cihazların patladığını, bazı evlerde yangın çıktığını, çok sayıda evin hasar gördüğünü, mahalle sakinlerinden de yaralananlar olduğunu, elektrik kesintisinin devam ettiğini ifade etti. Mahalleliler, teleferik hattının deneme sürüşlerinin devam etmesine de tepki gösterdiler.

YANGIN ÇIKTI

Trafonun patlamasıyla bir araya gelen mahalleliler arasında bulunan Yenimahalle Yunus Emre Forumu Sözcüsü Ahmet Işık, olay nedeniyle özellikle Yunus Emre kavşağı çevresi, Aras sokak, Taner Sokak ve Özen Sokak’ın etkilendiğini açıkladı. Işık, Yunus Emre meydanından yerleri kazarak teleferiğe kablo döşendiğini, sebebini henüz tam olarak bilmedikleri bir nedenle trafoda patlama meydana geldiğini, patlama nedeniyle evlerde elektrikli cihazlarda da patlama oluştuğunu, bazı evlerde elektrikli cihazların yanması nedeniyle yangın çıktığını söyledi.

Işık, mahallelilerin hasar tespit formları doldurduklarını ve hasarlarının giderilmesi için başvurularda bulunacaklarını belirtti.

BİR TELEVİZYONUM VARDI O DA YANDI

Mahalle sakinlerinden Reyhan Üreyir, “Evimiz yanıyor sandım, yaşlı olduğum için çok korktum. Evimde zaten sadece televizyonum vardı, o da yandı hiç bir şeyim kalmadı. Bir haftadır zaten elektriklerimiz gidiyordu sürekli, şimdi de bu oldu. Mağdur durumdayız” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Barbaros Taşkın da, “İnsanların hepsinin elektrikli cihazı yandı. Hayatımız tehlikede” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Seda Akyıldız, “Melih Gökçek’i buraya bekliyoruz, halimizi görsün” diye seslendi.Atiye Bostancı da, “Bilgisayarımız yanıyordu, televizyon yanıyordu. Bu nasıl şey. huzurumuz kalmadı” dedi.

TELEFERİK VAR, ELEKTRİK YOK

Mahallenin gençlerinden Cihan Aras, patlama olduğunda bilgisayarının başında olduğunu söyleyerek “Birden bina sallandı, sigortaların patladığını, ateş çıktığını gördüm. Evimizdeki üç tane cihaz yandı. İnsanların binalarında hâlâ elektrik yok, ama teleferik şu an hâlâ çalışıyor” dedi. Burak Sönmez de, “Büyükşehir Belediyesi kepçeleri trafoda çalışma yaparken trafonun patlamasına sebep oldu. Başımıza ne geldiyse bu teleferikten geldi. İnsanların uğraşıp didinip emek vererek kurdukları evleri, aldıkları eşyaları, hatta kendileri zarar gördü. Kimsenin buna hakkı yok” diye konuştu.