Turist ve sporcular Palandöken ‘de

Turist ve sporcular Palandöken ‘de :Ünlü kayak merkezi Palandöken’de kayak sezonu açıldı. Kayak tutkunları ve sporcular bölgeye akın ediyor.

Dünyaca ünlü kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken’de, turistler ve sporcular kayağın keyfini çıkarıyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve suni karlama sistemleri sayesinde, kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bazı oteller kayak sezonunu açtı.

Bunu fırsat filen turistler, kayağın tadını çıkardı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen kayak kulüpleri de antrenörler gözetiminde Palandöken’de kampa girdi.

Bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 kayak sezonunu açtıklarını belirterek, doğal kara, suni karla takviye yaparak pistleri hazır hale getirdiklerini söyledi.

Güzel bir sezon geçmesini temenni eden Akca, “Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından rezervasyonlar almaya başladık. Yarıyıl tatili için yüzde 90’lardayız. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de şu anda Uludağ’da, Kartalkaya’da, Erciyes’te henüz kar yok ve sadece Palandöken’de kayak yapılabiliyor” dedi.

Kayak için ilk kafilenin geldiğini anlatan Akca, “Hafta sonu yerli misafirlerimiz gelecek. 15 Aralık’ta da yabancı turist kafilesi gelecek. Polonya, Rusya, Azerbaycan ve İran’dan rezervasyonlar var” dedi.

Sezon boyunca Palandöken’deki bütün otellerde doluluk oranlarının ortalama yüzde 90’lara ulaşacağı kanaatinde olduklarını belirten Akca, “En çok Polonya’dan talep var. Bunu İran ve Rusya takip ediyor. Ukrayna’dan biraz az talep var” ifadesini kullandı.