Türk Turizmcilerinden Komşudaki Kış Turizm Merkezi Bansko ‘ya Çıkarma

Türk Turizmcilerinden Komşudaki Kış Turizm Merkezi Bansko ‘ya Çıkarma :Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türk Hava Yolları’nın da desteğiyle, turizm sektörünün komşu ülkelere açılıp, yeni pazarlar yaratması için hamle yaptı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türk Hava Yolları’nın da desteğiyle, turizm sektörünün komşu ülkelere açılıp, yeni pazarlar yaratması için hamle yaptı. Türsab heyeti, turizm şirketlerinin Balkanlar’daki pazar payını arttırmak için, Bulgaristan’ın yeni gelişen kayak merkezi Bansko’ya yaptığı çıkarmada, bölgede yenilenen tesislerin tatilciler için sağladığı olanakları yerinde tespit etti.

Bulgaristan’ın Türk sınırına karayolu ile 330 kilometre uzaklıktaki kayak merkezi Bansko’ya havayolu ile ulaşım için Türk Hava Yolları’nın desteğini alan Türsab heyeti, sektör temsilcileri ile bölgeye çıkarma yaptı. Türk turizm sektörünün yanında, ülkemizin uluslararası en önemli markası THY’nin de uçuş sayısı ve yolcu kapasitesini arttıracak yeni projede Bansko Belediye Başkanı Georgi İkamanov ile Bulgar yatırımcılar ve Türsab heyeti biraraya geldi. Bansko Belediye Başkanı İkamonov’un daveti ile gerçekleşen buluşmada, Türsab Balkan Ülkeleri Danışmanı Aziz Ciga başkanlığında Türk turizm heyeti bölgede yenilenen tesisleri gezdi.

BALKANLARIN YENİ KAYAK MERKEZİ

THY’nin İstanbul’dan haftanın her günü karşılıklı seferlerle 1 saat 15 dakikalık uçusun ardından Sofya’ya inen tatilciler, daha sonra tesislerin sağladığı lüks araçlarla bir saatlik kara yolculuğun ardından da Bansko’da oluyor. Aralarında Türk yatırımcı Öztürk Grup’un tesislerinin de, yer aldığı Bansko’da 20 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Son 10 yılda yenilenen tesislerin yanında, 240 suni kar makinasının bulunduğu 70 kilometre uzunluğundaki, her seviyedeki kayakçıya uygun pistlerde tatilcileri bekliyor. Her bütçeye uygun tesislerin yer aldığı Bansko, tarihi yapısını koruyan inşaat anlayışı ile kayak turizminin yanında akşamları eğlence mekanlarıda tatilcilere alternatif zaman geçirme imkanı sunuyor.

CAZ SEVERLERİ DE BEKLİYOR

Dünya ve Avrupa Kupası erkekler ve bayan kayak yarışmalarına da ev sahipliği yapan Bansko Belediye Başkanı Georgi İkamanov, komşu ülke Türkiye’nin kayak meraklılarını bölgeye beklediklerini söyleyerek, “Bölgemize ister hava yolu ister karayolu ile ulaşmak mümkün. Türk turizm sektörünün tecrübelerinden faydalanmak için bir araya geldik. Bölgemizin 10 yıllık kayak turizmi geçmişi bulunuyor. Kayak turizminin yanında yıl içinde uluslar arası caz festivaline de ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

TÜRK YATIRIMCI DA BÖLGEYİ KEŞEFETTİ

Pistlerde yabancı dil bilen 300 kayak eğitmeninin bulunduğu Bansko’ya yatırım yapan şirketler arasında yer alan Öztürkler Grup’un Temsilcisi Burhan Nemutlu, tesislerinin müşterileri arasında Türklerin ilk sırada yer aldığını söyleyerek, “Bölgede son 10 yılda tesisleşme başladı. Türk turizm sektörüne Bansko ve bölgedeki konaklama tesisleri ile pistleri tanıttık. Bansko, yeni gelişen bir kayak merkezi. Türkiye’ye yakın olması ve uygun fiyatları burayı cazip bir merkez haline geldi. Yeni bir marka yarattık. Tatile gelenler fiyat ve kaliteli hizmeti alabilecekler. Bölgede Dünya standartlarında tesislere bunuyor” dedi.

SEKTÖRE YENİ KAPI

Türsab Balkan Ülkeleri Danışmanı Aziz Ciga, sektöre yeni fırsatlar yaratmak amacıyla acentelar ve tur operatörleri ile birlikte Bansko’da buluştuklarını anlatarak, “Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve Türk Hava Yolları’nın ortaklaşa düzenlediği ve Bansko Belediyesi’nin davet ettiği gezide acenteleri burada ağırlıyorlar. Buradaki amaç karşılıklı işbirliği sektöre yeni ve farklı olanaklar yaratmak. Bölgeyi ve tesislerin olanaklarını yerinde görmek istedik. Bansko kayakta ciddi bir marka olma yolunda ilerliyor. Türk turizmcisinin de kazanması için buradayız. Notlarımızı alıyoruz, Türsab’ın profesyonel kadrosu da bizimle birlikte. Buradan aldığımız notları derleyerek, işbirliği talepleriyle birlikte internet sitesinden gelmeyen diğer acentelere sunacağız” dedi.