Türk ve Lübnanlı gençler kayak merkezinde bir araya geldi (Foto Galeri)

Türk ve Lübnanlı gençler kayak merkezinde bir araya geldi :Lübnan’da, düzenlenen gezide yaklaşık 200 kişi, kayak merkezinde bir araya geldi İki ülkeden şarkıların seslendirildiği etkinlikte, karın üzerinde dev Türk Bayrağı açan grup, Başbakan Erdoğan lehine Türkçe ve Arapça slogan attı.

Türk ve Lübnanlı gençler, Lübnan’daki kayak merkezinde bir araya geldi.

Merkezi Beyrut’ta bulunan Lübnan-Türkiye Gençlik Derneği, “iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliği geliştirmeye” yönelik, başkentin kuzeyindeki Cebel Lübnan’daki Keferdebyan Kayak Merkezi’ne bir gezi düzenledi.

Soğuk havaya rağmen, kayak merkezinde bir araya gelen Lübnanlı ve Türkler’den oluşan yaklaşık 200 kişi, burada iki ülke halk şarkılarını seslendirip saatlerce eğlendi. Karın üzerinde dev Türk Bayrağı açan grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine Arapça ve Türkçe slogan attı.

Dernek üyelerinden Mervan Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikincisini gerçekleştirdikleri organizasyonla, “iki kardeş halk arasındaki dostluğu ve gençler arasındaki ilişkileri güçlendirmek” istediklerini söyledi.

Yaz aylarında da Türkiye’yi görmemiş Lübnanlı gençlere yönelik, Türkiye gezisi düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Güneş, “Birbirimizi ne kadar tanırsak, aramızdaki bağlar da o kadar güçlenir” diye konuştu.

Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktaran Güneş, Başbakan Erdoğan’a destek verdiklerini vurgulayarak, “Başbakan Erdoğan, bir takım yalan-yanlış ses kayıtlarıyla yıpratılmak isteniyor. Biz, Türk halkının bu iddialara, sandıkta cevap vereceğine inanıyoruz” dedi.