Türkiye Birinciliği Yarışları Davraz Kayak Merkezi’nde başladı

Türkiye Birinciliği Yarışları Davraz Kayak Merkezi’nde başladı :Okullararası Kayak Türkiye Birinciliği Yarışları, 210 sporcunun katılımıyla Davraz Kayak Merkezi’nde başladı.

Kayak Federasyonu tarafından alp ve kuzey disiplini küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde düzenlenen yarışlara 210 sporcu katıldı.

Başhakem Cengiz Uludağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk gün sporcuların zamana karşı yarıştıklarını ve yarışların sorunsuz gerçekleştiğini söyledi. Kayak pistlerinin yarışlar için uygun olduğunu dile getiren Uludağ, bu doğrultuda hem alp disiplini hem de kuzey disiplini yarışlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Uludağ, 2 gün sürecek mücadelenin ardından kayak alanında hem okullarda hem de bireysel olarak şampiyonların belirleneceğini bildirdi.

İlk günkü yarışların ardından kuzey disiplini genç erkeklerde Seyit Zeki Güldemir, genç kızlarda Zozan Malkoç, küçük erkeklerde Murat Elkatmış, küçük kızlarda Ebru Arslan, yıldız erkeklerde Yusuf Keser ile yıldız kızlarda Elif Durlanık birinci oldu.

Alp disiplini kategorisinde ise genç erkeklerde Ali Zincirkıran, genç kızlarda Aygen Yurt, küçük erkeklerde Metehan Öz, küçük kızlarda Göksu Danacı, yıldız erkeklerde Berkin Usta, yıldız kızlarda ise Nazlıcan Yüzgül birinci oldu.

Yarışlara bugün devam edilecek.