Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Ayık, Muş’ta Ki Kulüplerle Buluştu

Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Ayık, Muş’ta Ki Kulüplerle Buluştu :Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muş’taki kayak spor kulüpleri temsilcileriyle bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya Federasyon Başkanı Ayık’a Türkiye Kayak Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Efendioğlu, Mithat Yıldırım, Muhtesim Tunç, Okan Gültekin ve Gülen Sunguroğlu’da eşlik etti.

Türkiye’nin kayak sporu ile ilgili açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Özer Ayık, Muş’a gelmekten ve Muş’taki spor kulüpleri temsilcileri ile bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Muş’un Türkiye Kayak Federasyonu için çok önemli olduğunun altını çizen Ayık, federasyon seçimlerinden sonra seçilme durumunda Muş’a yeni bir kayak merkezi yapılması için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Muş’un Türk kayağı için önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Ayık, şunları söyledi: “Her şeyden önce Muş’ta olmak çok güzel, burası evimiz, yuvamızdır. Buradaki arkadaşlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Muş Türk kayağında çok önemli bir yere sahip. Özellikle hakikaten Türkiye’nin kalbi sanılabilecek merkezlerden bir tanesi. Bunun için Muş bizim için çok önemli. Biz bugüne kadar elimizden geldiği kadarıyla hak ettiği değeri vermeye çalıştık. Önemli şeylerde yaptığımızı düşünüyorum. Muş bundan sonrada bizim için inşallah seçimden sonra da çok önemli olacak. Muş hak ettiğini ve bizim onlara vesile olmamız sayesinde hizmetleri alacağını düşünüyorum. Ama yeni dönemde Muş ile ilgili projelerden hayallerden bir tanesi kayak merkezidir. Daha güzel olabileceğini düşündüğümüz kayak merkezi olacaktır. Bunun için elimizden gelen her türlü desteği vereceğimiz den en ufak kimsenin şüphesi olmasın.”

“MUŞ’TAKI POTANSIYELI EN IYI ŞEKILDE DEĞERLENDIRMEK LAZIM”

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlüğü ve Il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarla iş birliği yaparak mevcut genç potansiyelden faydalanmayı planladıklarını ifade eden Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık, kentte alt yapıyı daha güçlü bir hale getirmeye çalışacaklarını kaydetti. Çok önemli projelerinin olduğunu açıklayan Ayık, “Gerçekten Gençlik Spor Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak ve okulları da işin içerisine katarak çok önemli işler yapılabilir. Tüm Türkiye’de en fazla kulüp delegesi olan Muş’tur. Demek ki biz zaten kulüplerimize önemli destekler verdiğimizi düşünüyoruz. En fazla kulüp sayısı Muş’ta ise zaten en büyük desteğimizde buradadır. Inşallah alt yapının yeniden çok daha güçlü bir şekilde şekillenmesi adına çok önemli düşüncelerimiz ve projelerimiz var.” diye konuştu.

“ÖZER AYIK, Muş IÇIN BÜYÜK BIR ŞANSTIR”

Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık’ın dönemin Valisi Erdoğan Bektaş ile görüşüp Muş’a gerekli desteği vermeye hazır olduğunu ancak görüşülen projelerin hayata geçmediğine dikkat çeken Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Türkan, desteğin tek adaya verilmesinde fayda gördüğünü vurguladı. Ayık’ın Muş için büyük bir şans olduğunu ifade eden Türkan, “Özer Ayık Muş için bir şanstır. Mithat Yıldırım, Muhtesim Tunç ve Turgay Köse Muş’un çocuklarıdırlar. Bunların Kayak Federasyonunda olmaları birer şanstır. Burada olmayan birçok delegenin de gönlünün Özer Ayık’ta olduğunu tahmin ediyorum. Hiçbir federasyonda üç tane Muşlu bir arada bulamazsınız. Benim Muşlulardan ricam bir araya gelin ve tek aday arkasında gidilmesi en uygunudur. Federasyon Başkanımız Muş’a yeni bir kayak merkezine için girişimlerde bulunacağını söylediler ve daha öncede bu girişimlerde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Özcanlar Otel’de düzenlenen toplantıya Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan, Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Bülent Vurar, Muşlu kayak kulüp temsilcileri, antrenörler ve sporcular katıldı.