Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum Ofisi açıldı

Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum Ofisi açıldı :Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum Ofisi, düzenlenen törenle açıldı.Palandöken Kayak Merkezi’nde hizmete giren düzenlenen Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum Ofisinin açılış törenine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Okuyucu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin, Ünsal Kıraç, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İl Müftüsü Hasan Çınar ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Palandöken Dedeman Lodge Oteli yanındaki Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum ofisinin, kayak sporunun Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Erzurum ve çevresinde, bu alandaki organizasyonların ve etkinliklerin koordinasyonunda önemli bir rol üstleneceğini söyledi.

Erzurum ofisinin kayak sporunun gelişmesinde kilit bir rol üstleneceğini belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, “Kış sporlarının ve özellikle de kayak sporunun gelişmesi için, öncelikle bu sporun sürekli olarak yapılmasına olanak sağlayan coğrafi koşullara sahip Erzurum gibi kar yağışı fazla bölgelere odaklanmak gerekiyor. Bu bölgelerde yapacağımız çalışmalar, geleceğin başarılı kayak sporcularını yetiştirmemizi sağlayacak. Erzurum ofisimiz de bu anlamda kayak sporunun gelişmesine katkı sağlayacak en önemli merkezlerden biri olacak. Türkiye Kayak Federasyonu olarak, önümüzdeki dönemde de benzer girişimlerle, kayak sporunu günlük yaşamın bir parçası haline getirmek ve bu sporu çok daha geniş bir kitleye ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Erzurum valisi Dr. Ahmet Altıparmak isi açılış törenindeki konuşmasında Palandöken Kayak Merkezi’ndeki yatak kapasitesinin 10 binlerin üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi. Vali Altıparmak, Türkiye Kayak Federasyonunun Erzurum’da ofis açmasının Erzurum’un kayaktaki altyapısına verdiği önemden kaynaklandığını ifade ederek, federasyon yönetimine teşekkür etti.

Federasyon ofisinin açılış kurdelesi törene katılan protokol mensuplarınca kesildi. Katılımcılar daha sonra ofisi gezdi.Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum ofisinde bulunan geniş toplantı salonları, pek çok toplantıya ve etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ofis, bölgedeki yarışmacıların sevk ve idaresi ile ilgili çalışmaların gerçekleştirilmesi için de uygun bir mekan sağlayacak.